Κόμμα «το οποίο με τις πρακτικές του υπονομεύει την κοινοβουλευτική δημοκρατία» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Χρυσή Αυγή.

«Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο και νομίζω ότι μέχρι στιγμής αντιμετωπίστηκαν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής με μια ανησυχητική απάθεια» τόνισε στο Βήμα Fm ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Περιμένω από όλους να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύω πως η Βουλή θα κάνει το καθήκον της εφόσον έρθουν υποθέσεις άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα πράξει το Κοινοβούλιο, αλλά από εκεί και πέρα, η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να κινηθεί με την αυστηρότητα που οι καιροί επιτάσσουν. Εννοώ την ανάγκη σε μια κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται, με τους κοινωνικούς αρμούς να τραντάζονται, δεν είναι δυνατό να γίνονται ανεκτά τέτοια φαινόμενα και τέτοιες πρακτικές. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα».

Αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για έξοδο, ως το 2012, 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση είχε τολμήσει να θέσει ανοιχτά ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα, το κλίμα θα ήταν πιο ελαφρύ και δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

«Ούτε θα συζητούσαμε για άλλες υπερβολικές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας. Η τρόικα ξεκάθαρα δεν πιστεύει ότι οι λύσεις που έχουν δρομολογηθεί από το αρμόδιο υπουργείο για τη μείωση του Δημοσίου μπορούνε να υλοποιηθούν και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους πρέπει με κάποιο τρόπο να απομακρύνονται, ενώ ταυτόχρονα αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους πρέπει να επιβραβεύονται» συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης.