«Κάποιοι στο όνομα της Μακεδονίας, επιχειρούν να ποτίσουν με το εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριό τους τη νέα γενιά, βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια την Δημοκρατία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Οι μάσκες έπεσαν», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, για να καταδικάσει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια εισόδου στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας της εγκληματικής οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, εκμεταλλευόμενη μαθητικές καταλήψεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

«Επιχειρούν να διχάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Και όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής», επισημαίνεται, με την παρατήρηση ότι «η προσπάθεια ταύτισης του γνήσιου πατριωτικού συναισθήματος με τον εθνικισμό και τον φασισμό επίσης δεν είναι καινούρια, εξακολουθεί ωστόσο να παραμένει επικίνδυνη».

«Είναι καθήκον όλων μας -κομμάτων, φορέων, ΜΜΕ αλλά και κάθε πολίτη χωριστά χωρίς αποκλεισμούς- να μην επιτρέψουμε στους οπαδούς και υμνητές αυτών που έστησαν τη χούντα και αιματοκύλησαν τη χώρα μας, αυτών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν να βάλουν πόδι στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας. Πρώτα απ’ όλους, η σχολική κοινότητα -μαθητές, γονείς και καθηγητές- οφείλει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους», υπογραμμίζεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.