Ανανιάδης: Να απομονωθούν οι ακραίες ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν τους μαθητές

«Οργανωμένες από πίσω κάποιες καταλήψεις, με πανό που είναι στο ίδιο στυλ και τύπο και τα βάζουν έξω από τα σχολεία»


ΕΛΛΑΔΑ
6:50
28/11/2018
Ανανιάδης: Να απομονωθούν οι ακραίες ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν τους μαθητές
17
loading

Το φαινόμενο των καταλήψεων στα σχολεία, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, παρακολουθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο επικεφαλής της οποίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογραμμίζει την ανάγκη να απομονωθούν οι ακραίες ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν τους μαθητές.

«Εμείς ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης παρακολουθούμε το φαινόμενο αυτό των καταλήψεων, οι οποίες δεν είναι, ωστόσο, πολυήμερες. Συνήθως γίνονται μια μέρα και σποραδικά. Συνήθως είναι 20-30 (τα σχολεία) κάθε μέρα αλλά δεν είναι συνεχώς τα ίδια, εναλλάσσονται», σημειώνει ο κ. Ανανιάδης, εξηγώντας πως «υπάρχουν και κάποια που ίσως να είναι οργανωμένα από πίσω, με πανό που είναι στο ίδιο στυλ και τύπο και τα βάζουν έξω από τα σχολεία».

Αφού σχολίασε τα ακραία συνθήματα που ακούστηκαν σε μαθητική παρέλαση στην Πτολεμαΐδα, λέγοντας πως «είναι έξω από το πνεύμα των μαθητών», ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε πως «αυτό πρέπει να προβληματίσει το μαθητικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και πρέπει να πάρουν θέση».

«Αυτές οι ακραίες ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν τους μαθητές πρέπει να απομονωθούν» είπε, σημειώνοντας πως «οι μαθητές επειδή είναι στην εφηβεία ίσως και να παρασύρονται λίγο, ίσως να θέλουν να χάσουν και κάποιες ώρες μάθημα, αλλά δεν είναι σωστό για το θέμα αυτό να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες».

Ο κ. Ανανιάδης είναι σε επαφή με τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ίδιοι έχουν επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, όπου γίνονται καταλήψεις και κάνουν παρεμβάσεις καθώς, όπως τονίζει, «γι' αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται να γίνονται σχολικά συμβούλια, όπου συζητούνται τα θέματα αυτά που παρουσιάζονται και γίνεται προσπάθεια να δοθούν λύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το φαινόμενο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για καταλήψεις, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι πως προκύπτουν συνήθως έπειτα από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών, χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις μαθητών στα σχολεία και δεν φαίνεται να έχουν βρει απήχηση, με αποτέλεσμα να υποχωρούν σε 1-2 μέρες.

«Όπου μπαίνει ένα ζήτημα με τέτοια χαρακτηριστικά που φαίνεται να απασχολούν σήμερα έξι σχολεία στην περιοχή μας, αυτές οι φωνές απομονώνονται από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας», σημείωσε ο κ. Κοκονάς, υπογραμμίζοντας πως η μαθητική κοινότητα θα πρέπει να ρίξει όλο το βάρος της σε μια σειρά άλλα ζωτικής σημασίας θέματα, όπως τα κενά στην εκπαίδευση, η σχολική στέγη, η μεταφορά των μαθητών κ.ά.

«Η Ομοσπονδία ψάχνοντας να δει πώς και γιατί υπάρχει μια τέτοια κινητοποίηση, είδαμε ότι γίνεται μια προσπάθεια από ορισμένους να το παρουσιάσουν αυτό ως αυθόρμητο αλλά γίνεται φανερό πως είναι μια ενορχηστρωμένη δράση κάποιων ατόμων που κινούνται σε ακροδεξιά και ναζιστικά μορφώματα», υπογράμμισε ο κ. Κοκονάς.

«Αυτοί οι κύκλοι, με τρομακτική ευκολία και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν και για τους μαθητές και για τον κόσμο γενικότερα, αντί να προωθοήσουν την ιδέα της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, σπρώχνουν τους μαθητές σε τέτοια στοιχεία εθνικιστικά, αλυτρωτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ομοσπονδία, όπως είπε, κάλεσε τους συλλόγους γονέων να είναι κοντά στη μαθητική κοινότητα και να συζητούν με τα παιδιά τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, επισημαίνοντας πως «όπου ανοίγονται τέτοιες κουβέντες για τα προβλήματα των σχολείων απομονώνονται πραγματικά τέτοιες φωνές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Aimilios

  εχετε ξαναδει εκπαιδευτικους να ειναι με τοσο παθος εναντια στις καταληψεις;;; ουτε να τους πληρωνουνε. τετοιο παθος...ή μηπως..

 2. avatar Ναι, καλά

  Όπως βαφτιζατε φασιστες το 1.000.000 που διαδήλωνε για τη Μακεδονία. Έχετε πανικοβληθεί από την υγιή αντίδραση του λαού στο ξεπούλημα σας.Καταφερατε και με την προδοτική στάση σας για τον Κατσίφα να ξυπνήσετε τον κόσμο.Η Χρυσή Αυγή είναι το 10% αυτών που διαμαρτύρονται.Δεν πιάνουν οι συκοφαντίες σας.Μπουτάρης και Καμινης έτρεξαν να κρυφτούν. Αντί να λάβετε το μήνυμα και να αλλάξετε ύφος και πολιτική, γινεστε όλο και πιο αντιδημοκρατικοί και αντεθνικοί..Έρχεται η σειρά σας να γκρεμιστείτε πολιτικά.

 3. avatar ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

 4. avatar *

  Οσο δέν υπάρχει ΚΟΙΝΗ εθνική στρατηγική , απο την επίσημη πολιτεία , στα εθνικά θέματα .Επικρατεί ιστορική και γεοπολιτική άγνοια . Η θέση των μαθητών , εν καιρό ειρήνης , ωφείλη να είναι στα της παιδείας και ΟΛΟΙ πρέπει να το σεβαστούν . Αν όμως οποιοσδήποτε κομματικός - ιδεολυππτικός συνασπισμός επιχειρήση να διαμορφώσει ιδεολυπτικά φυτώρια στο μαθητικό σώμα για να προβάλλει της θέσεις του , καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί ...διότι όχι μόνο το ιδεολογικό του πόνημα θα καταρεύσει ( επειδή η εφηβεία είναι ασταθής ) αλλά βάζει σε κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη.

 5. avatar στον Ανανιάδη

  να προσθέσετε και ένα "υ". Έτσι θα δικαιολογείται να πετάει αυτές τις μ[...]

 6. avatar Ετερόκλητος όχλος

  Πολύ σωστά αρχιδιμοκράτα της αριστεράς, προλάβαμε κι εκλέξαμε πρωθυπουργό και δεν θέλουμε ανταγωνισμό!... και που σαι "πας μη αριστερός βάρβαρος - τον δικασαμε και τον καταδικασαμε" (χωρίς τόνο για να πάει ασορτί με τη δημοκρατία μας)

 7. avatar Ηλίας Κ.

  Τό Συριζο-τσανάκι ενοχλήθηκε από τό σύνθημα "Μακεδονία Γή Ελληνική"! Φασίστας όποιος υπερασπίζεται τήν πατρίδα του καί δημοκράτης όποιος τήν πουλάει! Μπράβο κ. Τίποτα. Ωρα νά ακολουθήσεις τόν δρόμο πού χάραξε ο "κοσμοπολίτης" Μπουτάρης καί νά πάς στά αζήτητα μαζί του.

 8. avatar moot

  "Όταν η αριστερά οργανώνει τους μαθητές σε καταλήψεις είναι εντάξει, όταν η δεξιά το κάνει είναι κακό".

 9. avatar Στέλιος 20181818

  Γιατί αντιδράει ο κόσμος? Εκλεγμένος δεν είναι ο κ. Ανανιάδης? Τότε λυπάμαι, δεν δικαιούστε να μιλάτε. Έρχονται δημοτικές & περιφερειακές εκλογές. Απλά να θυμάστε το όνομα του κυρίου και να μην τον ψηφίσετε.

 10. avatar Φευγάτος ?

  Όπου σας συμφέρει είναι μικρά παιδιά και δεν πρέπει να έχουν άποψη. ΚΑΙ 17 χρόνον τους δίνεις δίπλωμα οδήγησης. ΚΑΙ στο κατω κάτω διαβάζουν ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΡΕΥΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ??

 11. avatar Μαζι με τα παιδια

  Τι λεει ο ανανιασ τρελα πουλαει αριστερο [...]

 12. avatar Mplaky

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΘΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΒΟΛΙΚΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ

 13. avatar Χαχας

  Όλοι όσοι αντιστέκοντε στην πολιτική σαπίλα είναι ακραίες ομάδες! Έτσι σας βολεύει [..] που τρώτε τις ψυχές των Ελλήνων!

 14. avatar ΑΡΙΣΤΕΡΑ α.ε.β.ε

  ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ; ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ .

 15. avatar Ντίνος Αύρος

  Είναι ίδιου στυλ τα πανό. Ξέρεις αστροπελέκι μου, όλα τα πάνω φτιάχνονται με μουσαμά, γράφονται με σπρευ. Ίδια θα είναι, πως θα είναι διαφορετικά δηλαδή; Επίσης το ακραίο σύνθημα πες ότι είναι το «Μακεδονία γη Ελληνική» που σύμφωνα με το ανέκαθεν προδοτικό ΚΚ€ είναι φασιστικό σύνθημα. Μάθε λοιπόν ότι στις καταλήψεις του αγράμματου Τσίπρα είχαν κι εκεί τέτοια πάνω με σπρευ και μουσαμά, είχαν συνθήματα υπέρ της Νικαράγουας και οι καθηγινστρουχτορες δεν βάζανε απουσίες.

 16. avatar Yezhov.

  Αν συνεχίστε να βαφτίζετε 'φασίστες' όσους διαφωνούν με τη δική σας άποψη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διαπιστώσετε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοιους.
  Όχι ότι δεν το ξέρετε αλλά και τι άλλο σας έχει μείνει να κάνετε απ' αυτό;

 17. avatar SER 30

  ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ . 3 0 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ( ΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ) ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΤΟΥΝΑ ΟΥΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΗΤΟΥΝΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΗΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΗΤΟΥΝΑ . ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΛΕΡΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ . ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΑΘΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ . ΕΛΑ ΡΕ ΣΥ ΣΟΒΑΡΑ . ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ? ΕΚΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει