Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και για λίγες ημέρες δεν βγήκε από το ευρώ, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, και πρόσθεσε στην κάμερα του Πρακτορείου: «Φαντάζεστε πόσο πιο τρομερό θα ήταν από αυτά που έζησε η Ελλάδα και οι Έλληνες;».

Σε ερώτηση αν αυτό είναι έμμεση αιχμή προς τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σαπέν δήλωσε ότι «μπορώ να πω, ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ανακουφιστική για όλους μας, διότι μπορέσαμε να δουλέψουμε με εποικοδομητικό τρόπο».

Ολόκληρες οι δηλώσεις του κ. Σαπέν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

– Ήσασταν εκείνος που στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα την περίοδο των διαπραγματεύσεων για την οικονομία. Τότε μάλιστα η Ελλάδα είχε χάσει την κυριαρχία της. Τώρα με το τέλος των μνημονίων, είμαστε στο τέλος του τούνελ;

Μισέλ Σαπέν: «Είναι δύσκολο να το πει κανείς, γιατί είναι στους Έλληνες να το κρίνουν παρά εμείς από το εξωτερικό. Αλλά αυτό που είδα εγώ, ήταν η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Η χώρα θα μπορούσε να είχε πέσει στον γκρεμό, κάτι που θα ήταν τρομερό, ακόμη πιο τρομερό από αυτό που γνώρισε η Ελλάδα, από αυτό που γνώρισαν οι Έλληνες. Γι’ αυτό αγωνιστήκαμε στο πλευρό της Ελλάδας. Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από την απαραίτητη αλληλεγγύη. Το ευρώ, μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς ευρώ;

Όλοι γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι Έλληνες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά απόλυτα καταστροφικό».

– Είναι αιχμή για τον κ. Βαρουφάκη αυτό;

Μισέλ Σαπέν: «Κοιτάξτε δεν είμαι εδώ για να διακανονίσω ανοιχτούς λογαριασμούς. Αλλά ας πούμε ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου υπήρξε ανακουφιστική για εμάς, καθώς μπορέσαμε να εργασθούμε με εποικοδομητικό και αλληλέγγυο τρόπο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.