Παπαρήγα: Αυτό το Σύνταγμα μπορεί να χωρέσει το μεγαλύτερο ξεγέλασμα του λαού

«Δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα των πολιτών» σε μια ταξική κοινωνία»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:29
14/11/2018
Παπαρήγα: Αυτό το Σύνταγμα μπορεί να χωρέσει το μεγαλύτερο ξεγέλασμα του λαού
4
loading

Στη συνταγματική αναθεώρηση, που είναι το θέμα συζήτησης σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως «το αστικό Σύνταγμα επιδέχεται ορισμένες αλλαγές, αλλά όχι εκείνη που θίγει τα ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας»..

Αναφέροντας ότι το κόμμα της θα παλέψει για να προστατευθούν ορισμένα λαϊκά δικαιώματα, το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτό το Σύνταγμα μπορεί να χωρέσει από τον μεγαλύτερο αυταρχισμό ως το μεγαλύτερο ξεγέλασμα του λαού».

Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ισότητα των πολιτών» σε μια ταξική κοινωνία. Και σημείωσε υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος αν «ο λαός έχει δικαίωμα να ανατρέψει το Σύνταγμα και να επιβάλλει ένα άλλο» όπου αντί για καπιταλιστική ιδιοκτησία να υπάρχει κοινωνική ιδιοκτησία και αντί της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» ο εργατικός έλεγχος;

«Όχι δεν μπορεί, γιατί σε αυτό το Σύνταγμα δίπλα στην απατηλή "ισότητα των πολιτών" υπάρχουν και οι διατάξεις για την εθνική ασφάλεια και την δημόσια ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνέχεια τόνισε ότι βάσει των διατάξεων του Συντάγματος ο λαός «μπορεί να επέμβει μόνο όταν απειλούνται τα συμφέροντα της αστικής τάξης».

Αναφέρθηκε στο άρθρο 23 που θέτει περιορισμούς στο δικαίωμα άσκησης της απεργίας, στο άρθρο 28 που επιτρέπει την υιοθέτηση διεθνών συμβάσεων με ισχύ μεγαλύτερη από εκείνη του Συντάγματος καθώς και στο άρθρο 48 περί «καταστάσεως πολιορκίας».

Ειδικά για το άρθρο 28 επισήμανε ότι η ουσία βρίσκεται στο ότι αποτελεί τον ομφάλιο λώρο που επιτρέπει την υπερίσχυση των διεθνών συμβάσεων. Αφ' ης στιγμής υπάρχει αυτό «η ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή», για την απαραίτητη επικύρωση μπορεί να βρεθεί, τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Η Α. Παπαρήγα είπε επίσης ότι στόχος της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, προσθέτοντας ο λαός να φοβάται την «πολιτική σταθερότητα» καθώς αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο την «κυβερνητική σταθερότητα», αλλά και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τόνισε ότι ο λαός έχει κάθε συμφέρον με το κίνημά του να επιβάλλει «ρωγμές» σε αυτή τη σταθερότητα αν θέλει να αποσπάσει ορισμένες κατακτήσεις και να ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο.

Επισήμανε ακόμη ότι το άρθρο 27 του Συντάγματος παραβιάστηκε με την διέλευση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων για την επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία, υπενθυμίζοντας ότι τότε μόνο το ΚΚΕ είχε αντιταχθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στρογγύλευε» τη θέση του, και άλλες πολιτικές δυνάμεις τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της επέμβασης.

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στη Νέα Δημοκρατία, υπενθύμισε ότι το '74 και το '75 «χάιδευε τους αναθεωρητές», κάνοντας και υποδείξεις στο ΚΚΕ για «σύγχρονη Αριστερά» και τώρα δήθεν τους «πολεμά» κάνοντας -στην ουσία- «αντικομμουνισμό με προοπτική να τσακίσετε το κίνημα που ο ένας πολεμά με τον αναθεωρητισμό και ο άλλος με άλλα μέσα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αλαλούμ

  Φάε "Ισότητα πολιτών": Ολοι να κυκλοφορούνε με Wartburg ή Trabant

 2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Τι δικό σας όραμα και των παιδιών σας (ΣΥΡΙΖΑ) είναι :Το κομμα η αρχουσα ταξη, τα πρόβατα που δεν εχουν δικαίωμα να μιλησουν και οι αντιφρονουντες στα γκουλαγκ.

  1. avatar ΕΛΛΑΔΑ..

   εξω απο την Ελλαδα μεταναστη.....ΠΡΟΔΟΤΗ.....

  2. avatar Εγω ει

   Νταξει φαε δημοκρατια τωρα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει