Στην πλευρά του Ισραήλ επιρρίπτει την «πλήρη ευθύνη» για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη χώρα μας, Μαρουάν Τουμπάσι. Παράλληλα, καλεί τη «φιλική κυβέρνηση της Ελλάδας» και τη διεθνή κοινότητα, να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν και να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί μια νέα σφαγή».

Στην ανακοίνωσή της, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η παλαιστινιακή πρεσβεία περιγράφει ως εξής τις τελευταίες συγκρούσεις: «Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις διείσδυσαν διέσχισαν τα σύνορα της νότιας Γάζας κοντά στον Χαν Γιούνις, με αποστολή να δολοφονήσουν ή να απαγάγουν παλαιστίνιους μαχητές. Αργότερα το Ισραήλ έστειλε τις αεροπορικές του δυνάμεις για να διασφαλίσουν τη διαφυγή της μονάδας, μετά την αποκάλυψη των μελών της από τους παλαιστίνιους μαχητές με αποτέλεσμα τη δολοφονία επτά Παλαιστινίων».

«Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς», συνεχίζει το κείμενο, «αποφάσισε να διακόψει το ταξίδι του στο Κουβέιτ και να επιστρέψει εσπευσμένα για να παρακολουθήσει από κοντά τις πρόσφατες εξελίξεις και την ισραηλινή επίθεση στους Παλαιστινίους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Αμπάς πραγματοποιεί εντατικές επαφές σε όλα τα επίπεδα για να προστατεύσει τον λαό μας και να σταματήσει την σφοδρή ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 Παλαιστινίων και εκατοντάδων τραυματισμένων καθώς και την κατεδάφιση πολλών οικιστικών κτιρίων».