Για την πορεία υλοποίησης μεγάλων έργων ενημερώθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του κόμματος τόνισε προς τον υπουργό την ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, ώστε να επιλυθούν όλα τα διαχειριστικά προβλήματα που καθυστερούν την εξέλιξη των μεγάλων έργων.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι εισηγητές της ΚΟ της παράταξης για θέματα δημοσίων έργων, μεταφορών και δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης και για θέματα ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Γκόκας και οι Γιάννης Μαγκριώτης και Γιάννης Οικονομίδης.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Σηφουνάκης και Μωραΐτης τόνισαν ότι «η άμεση επανεκκίνηση των έργων που έχουν “παγώσει” και η επιτάχυνση των έργων που είτε υλοποιούνται είτε είναι υπό δημοπράτηση μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Συζητήθηκαν, επίσης, μια σειρά από θεσμικά ζητήματα, όπως το σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων και μελετών, το οποίο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να προχωρήσει.