Αρχιλύκαινα και μανιακή με την εξουσία

Τι λέει στο Crash η συγγραφέας Γκέρτρουντ Χέλερ για τη «Νονά» Άνγκελα Μέρκελ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:23
21/09/2012
Αρχιλύκαινα και μανιακή με την εξουσία
10
loading

Είναι ίσως η πιο ισχυρή αντίπαλος της καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Γκέρτρουντ Χέλερ στοχεύει κατά της Άνγκελα Μέρκελ συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε της χρόνιας κόντρας τους το βιβλίο με τίτλο «Η Νονά» που έγραψε στο οποίο σκιαγραφεί ένα σκοτεινό, αυταρχικό πρόσωπό της.

Το «Σύστημα Μ» γράφει η Χέλερ, στηρίζεται σε τρία στοιχεία: «Την επιβολή της παντοδυναμίας της σε αδύναμους συνεργάτες, την κωλυσιεργία, έτσι που οι αντίπαλοί της να μη μπορούν να δουν τα χαρτιά της σε επίμαχα θέματα, και στο δανεισμό ιδεών από αντίπαλα κόμματα, όπως τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους».

Και αλλού: «Οι αξίες των άλλων δεν έχουν καμία ουσία όταν δεν εξυπηρετούν το γερμανικό αφεντικό. Έτσι είναι η Καγκελάριος. Είναι πρωταγωνίστρια σε ένα δαιμονικό παιχνίδι… Το μυστικό σύνθημα είναι: Αγοράζουμε Ευρώπη».

Η Γκέρτρουντ Χέλερ, στην αποκλειστική συνέντευξή της στο περιοδικό «Crash» μιλά για την καγκελάριο της Γερμανίας, την οποία στο βιβλίο της χαρακτηρίζει αρχιλύκαινα, μανιακή με την εξουσία, εγωπαθή...

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό, η 71χρονη υποστηρίζει: «Και η Μαφία είναι ένας μυστικός σύνδεσμος. Εκεί βρίσκεται η ομοιότητα με το πολιτικό στιλ της Μέρκελ. Δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία, κανένα πιστεύω και χρησιμοποιεί τη σιωπή. Κάνει το παράνομο να φαίνεται νόμιμο», αναφέρει .

Στο ερώτημα που της τέθηκε για το ποια είναι πραγματικά η καγκελάριος, εκείνη απαντά: «Διερωτώμαι κι εγώ η ίδια αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να γνωρίζει πραγματικά τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της κ. Μέρκελ».

Αναφέρεται όμως και σε ένα παλιό περιστατικό που είχε, λέγοντας: «Μια φορά μου είχε πει ότι την είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Χέλμουτ Σμιτ (πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας). Σε κάποια συνάντησή μας, αργότερα, μου έδειξε ένα μαύρο δερμάτινο καναπέ λέγοντας: “Εδώ κάθισε ο Χέλμουτ Σμιτ και μου μιλούσε όλο με αρνητικά λόγια για τη Γερμανία”. Η Μέρκελ λοιπόν μου είπε ότι δεν κάθεται σε αυτόν τον καναπέ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ένιωθε άβολα, επειδή ο Σμιτ την επέκρινε έντονα».

Όπως υποστηρίζει η δρ. Χέλερ, και ο πολιτικός της μέντορας, Χέλμουτ Κολ, φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη για την καγκελάριο. «Ο κ. Κολ είναι επίσης επικριτικός απέναντι στην κ. Μέρκελ. Κι αυτό γιατί η καγκελάριος έχει συμβούλους τρίτης κατηγορίας. Δεν επιτρέπει να έχει κοντά της άριστους, τους καλύτερους. Καθένα που είναι καλός τον θεωρεί πιθανό αντίπαλο, ανταγωνιστή»…

Συνεχίζει την περιγραφή της: «Χρησιμοποιεί την ηθική σαν όργανο για να κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και την επόμενη μέρα εφαρμόζει μια θέση την οποία είχε καταγγείλει χθες».

Και τονίζει: «Η Μέρκελ απολαμβάνει τον τίτλο της “Βασίλισσας", τον οποίο δεν τον κέρδισε μόνη της. Οι χρεωμένες χώρες της Ευρώπης της τον έδωσαν, για να συνεχίζει να οργανώνει τη βοήθεια προς αυτές. Όταν έχεις έναν πλούσιο θείο ή θεία, του δίνει ένα φοβερό όνομα για να περιμένεις να σου δώσει κάτι στην κληρονομιά!

Παρακάμπτει το Σύνταγμά μας, αλλά και το ευρωπαϊκό Δίκαιο χωρίς να συναντά αντιδράσεις. Έτσι, καταστρατηγεί διατάξεις και αξίες. Αυτή είναι η διαφορά ως προς την εμμονή με την εξουσία με τους προκατόχους της».
Η δρ Χέλερ γράφει ότι το «Σύστημα Μ» εγκαθιδρύει μια ήπια εκδοχή της αυθαίρετης επέκτασης εξουσίας, ένα είδος που η Γερμανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ».

Για τα υψηλά ποσοστά της, αναφέρει: «Τα ποσοστά αυτά οφείλονται στο ότι δεν ανακοινώνει ποτέ κακές ειδήσεις. Η κ. Μέρκελ έχει επιτύχει να διαθέτει μια υπερκομματική εξουσία».

«Εδώ και τριάντα χρόνια είναι ο αδερφός μου ανταποκριτής στην Ελλάδα. Ξέρει πολλά για την Ελλάδα», αναφέρει. Και σημειώνει: «Είναι σημαντικό: πρέπει να σταματήσουμε να φερόμαστε στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία. Όταν έρχεται η τρόικα είναι σαν να έρχεται μια ομάδα επιθεωρητών, καθηγητών, που υπαγορεύει τι πρέπει να κάνετε διαφορετικά και δείχνει ελλιπή σεβασμό απέναντι σε έναν αναμφισβήτητο πολιτισμό όπως της Ελλάδας. Να μην ξεχνάμε τι έχει προσφέρει η Ελλάδα σε εμάς».

«Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική-η χορήγηση χρηματικών ποσών- θα καταλήξει στην καταστροφή του ευρώ. Η οικονομία των χρεωμένων χωρών επιδεινώνεται, γιατί είναι υψηλά τα χρηματικά ποσά που πρέπει να επιστρέψουν – συν τους τόκους», αναφέρει.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί επίκεινται εκλογές. Ενδέχεται να δημιουργηθεί μεγάλος συνασπισμός κομμάτων. Είναι πολλοί όμως οι άντρες που την ανταγωνίζονται, και η Μέρκελ μπορεί τελικά να αποδυναμωθεί. Αλλά πιστεύω ότι κι αν ακόμα δεν γίνει Καγκελάριος, θα λάβει ένα υψηλό αξίωμα στην Ευρώπη, όπου όμως θα υπόκειται σε μεγαλύτερο έλεγχο από ό,τι στη Γερμανία- για παράδειγμα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αξιωματούχους της Κομισιόν».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar nikos xasapis

  Σαν τον δικό μας το λύκο xoxoxo

 2. avatar nemesis

  Για όσους ξέρουν τους Γερμανούς, οι περισσότεροι έχουν μανία με την εξουσία και τον έλεγχο.Ετσι διαπαιδαγωγούνται απο το εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους σύστημα..

  1. avatar Andreas

   Καλά Νέμεση καποζ κανείς λάθος! Μην μπαίνεις κι εσύ στα παιχνιδάκια του Τράγκα! Έψαξα και το βιβλίο αυτό υπάρχει εδώ και καιρό. Τώρα το βρήκε ο Τράγκας; Είδες λοιπόν;
   Τώρα μανία εξουσίας δεν έχουν οι Γερμανοί που λες! Απόδειξη το πόσοι πάνε και ψηφίζουν και πόσοι είναι ενεργοί σε κόμματα! Ο γερμανικός λαός ΔΕΝ ΜΙΣΕΊ τον Έλληνα! ΔΕΝ ΔΈΧΟΜΑΙ την τραγκική προπαγάνδα! Γιατί Γερμανοί έρχονταν χρόνια στην Ελλάδα και ήρθαν και φέτος! ΠΑΡΆ ΤΟ ΌΤΙ ΦΟΒΟΎΝΤΑΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΊΡΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΉ ΓΡΆΦΤΗΚΕ ΕΠΆΝΩ ΠΩΣ ΚΆΠΟΙΟΣ ΤΡΆΓΚΑΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΊΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΎΣ!
   Τους Γερμανούς τους ξέρω καλά λοιπόν! Άλλο οι πολιτικοί άλλο οι πολίτες! ΟΙ πολίτες δουλεύουν και θέλουν απα την ησυχία τους. Ένα γερμανικό ρητό λέει: λεμπεν ουντ λεμπεν λασεν δηλαδή ζήσε κι άσε να ζήσουν !
   Μην μπλέκουμε λαούς με πολίτες! Φτάνουμε σε αυτ που είπε ο Πάγκαλος. Δηλαδή μαζί τα φάγαμε; Λες να λέει κι ο Γερμανός μετά δίκαια αααα οι Έλληνες τα φάγανε;

   1. avatar nemesis

    Ανδρέα, είπα πουθενά ότι μισούν τον Έλληνα?Αν και αρκετοί λόγω των γερμανικών ΜΜΕ δεν συμπαθούν τον Έλληνα τώρα, γιατί νομίζουν ότι οι Έλληνες τους παίρνουν τα λεφτά,και αφου τους ξέρεις , ξέρεις λοιπόν πόσο τσιγκούνηδες είναι.Πουλάνε και την μάνα τους για τα λεφτά.
    Αυτ'ο που είπα είναι ότι μεγαλώνουν(σχολική κ κοινωνική αγωγή) με την ψυχολογική εμμονή του να είναι δυνατοί (εξουσία) , ανεξάρτητοι (να μην χρειάζονται την βοήθεια αλλά και να μην βοηθάνε τον άλλο, γι αυτό κ είναι ψυχροί κ απόμακροι με ελάχιστες κοινωνικές εκδηλώσεις ) και να ελέγχουν σχολαστικά τα πράγματα.Αυτό το κάνουν και μεταξύ τους και στην ίδια τους την κοινωνία, γι' αυτό και είναι τόσο καταπιέσμενοι και εκτονώνονται με το ποτό..Αυτή είναι η οπτική τους γωνία για τον κόσμο, γι΄αυτούς είμαστε κάποιοι που δεν ταιριάζουν με την δικιά τους κοσμοθεωρία ..Όσο για το ρητό , που έχουν, αποδεικνύει ότι αδιαφορούν για τους άλλους..

 3. avatar Andreas

  1 . Καλά αυτη η μανταμ τωρα εγραψε το βιλιο της; 9 χρονια που κυβερνα η Μερκελ που ηταν; Τι περιμενε; Πολυ υποπτα αυτα! Ετοιμαζουν ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ αρχηγο μου φαινεται!
  2 . Ο Τραγκας δεν παιζεται! Αφου σπερνει απο εκπομπες του τον τρομο και την απογοητευση στους ακροατες, αφου θελει να μας πεισει πως ο νορμαλ γερμανος πολιτης μας μισουσε και μισει θανασιμα επειδη δεν ξεχασε τι καναμε στον πολεμο (ναιιιι αν ρωτησεις σημερινο γερμανο φοιτητη θα σου το πει αυτα; αχ ρε λαικουρες!) πηρε την απαντηση του απο τον....φιλελληνα γαλλο ντ Εστεν! Και μπαμ ο κυριος!
  3 . Εγω βιβλια που γραφονται ΤΩΡΑ προσφατως κι εξυπηρετουν αλλους σκοπους ( του χρονου εκλογες στην Γερμανια) δεν τα επμιστευομαι! ΟΡΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΜΑΝΤΑΜ! Αλλα αυτη η συγγραφεας ΠΟΥ ΗΤΑΝ οταν η χωρα μας λοιδορουνταν απο ολα τα γερμανικα μμε; Αυτο με κανει λοιπον δυσπιστο!
  Αλλα βλεποντας την φωτογραφια λεω, μμμμμ ναιιιιι μοιαζουν και οι δυο οχι λυκαινες αλλα σκυλες ναι!

 4. avatar Λύκος μονός

  Σιγά μη αυτές οι δύο "κύριες" είναι τιμημένα μέλη της αγέλης μας.
  Ούτε να σκουπίσουν την σπηλιά δεν θα της άφηνα.....
  Θα τις είχαμε φάει για πρωινό....

  1. avatar nikos xasapis

   Που να το βρεις το πρωινό ρε φουκαρά λύκε ?

  2. avatar Λιβελούλα

   Λύκε κάνε λίγο κράτει στο πρωινό γιατί αν τρως έτσι κάθε μέρα θα βάλεις κιλά και θα σου πάρει άλλος την εξουσία... 🙂

 5. avatar dogfight4021

  Τελικά έχει σοβαρό πρόβλημα η γιαγιά.Είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με την παλιά Υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής,Μαντλίν Ωλμπράιτ.Αν την θυμούνται ακόμη κάποιοι.....!

 6. avatar innotrading

  πάντως έχει και αυτή μια γλυκύτητα στο βλέμμα, δεν ξέρεις ποιά να διαλέξεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει