«Οι θυσίες και οι αγώνες των ανθρώπων εκείνων είναι οδοδείκτες για ένα μέλλον με ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία» τονίζει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, σε γραπτό μήνυμά της για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και την «εποποιία του ελληνικού λαού στα βουνά της Πίνδου».

«Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, τιμάμε την εποποιία του ελληνικού λαού στα βουνά της Πίνδου. Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν με ομοψυχία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες εναντίον του φασισμού που έπνιγε την Ευρώπη», επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου και συνεχίζει: «Σήμερα, είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε τα διδάγματα της ιστορίας…».

«Οι θυσίες και οι αγώνες των ανθρώπων εκείνων» -προσθέτει η ίδια- «είναι οδοδείκτες για ένα μέλλον με ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία. Το χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν και κυρίως στις γενιές που έρχονται».

«Μνήμη, τιμή και αγώνας για μια Ελλάδα που μας αξίζει σε έναν κόσμο με ειρήνη και πρόοδο χωρίς πολέμους και οποιουδήποτε είδους φασισμούς», καταλήγει στο μήνυμά της η υφυπουργός Εσωτερικών.