Στις 11 το βράδυ έλαβε το τηλεφώνημα της Ρεγγίνας Βάρτζελη η Άννα Νταλάρα, μια από τις εκπλήξεις του νυχτερινού ανασχηματισμού.

Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε καμία γνώση των προθέσεων του πρωθυπουργού, λένε συνεργάτες της. Μόνο ελπίδα, όπως άλλωστε όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως πάντως να έπαιξε κάποιο ρόλο η καλή παρουσία της στη Βουλή των Εφήβων, ενώπιον δηλαδή του πρωθυπουργού, λίγες μόλις ώρες πριν τον ανασχηματισμό.

Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Καταρχήν, θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα συμβιώσουν στο ίδιο υπουργείο, τρεις βουλευτές της ίδιας περιφέρειας, αφού τόσο η Α. Νταλάρα όσο και οι συνάδελφοί της Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνης εκλέγονται στη Β’ Αθήνας.

Επιπλέον, οι αρμοδιότητες περί μετανάστευσης της κ. Νταλάρα θα πρέπει να δοθούν από τη Λούκα Κατσέλη, αφού πρώτα παραδοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Όλα αυτά εκκρεμούν, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα αναλάβει και τα ζητήματα των προσφύγων, στα οποία έχει πράγματι γνώσεις και εμπειρία.

Ποια είναι όμως η γνώμη του Γιώργου Νταλάρα για τα νέα καθήκοντα της Άννας; Δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο κοντά στο προφίλ, τις παραδόσεις και τις αξίες του.

Κι ένα νέο χαρτοφυλάκιο, θα προσθέταμε εμείς, όπου δεν θα υπάρχουν σαφείς συγκρίσεις με το παρελθόν. Κι επιπλέον, έξω από το κάδρο του μνημονίου, άρα, με μια σκοτούρα λιγότερη.