Ολοκληρώθηκε σε θερμό κλίμα η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου η Λούκα Κατσέλη διαδέχεται τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μετακινείται στο νέο υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης γίνεται πλέον αναπληρωτής υπουργός, ενώ νέοι υφυπουργοί είναι η Άννα Νταλάρα και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για συνέχεια της προσπάθειας, σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αναγνωρίζει ως αναγκαία τα δύσκολα μέτρα για το Ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας στον κρίσιμο τομέα του κλάδου περίθαλψης των ταμείων.

Η νέα υπουργός Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η δουλειά των τελευταίων μηνών, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική, κάνοντας λόγο για μεγάλες τομές στο Ασφαλιστικό.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στα νέα αντικείμενα ευθύνης του υπουργείου, όπως η μεταναστευτική πολιτική, η Νέα Γενιά και η κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Προτεραιότητα, είπε, θα είναι οι πολιτικές ενεργού απασχόλησης σε μια συγκυρία δύσκολη όπου θα πρέπει να στηριχθούν οι άνεργοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος των προβλημάτων στα ταμεία και έκανε λόγο για σημαντικά βήματα για τη διάσωσή τους, αλλά και για σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό.

Προτεραιότητα, είπε, είναι η σωτηρία της χώρας, ενώ οι όποιες αδικίες «θα θεραπευτούν αν γίνει κατορθωτό να αλλάξει η πορεία της χώρας».

Για βαριά ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές έκαναν λόγο οι υφυπουργοί Άννα Νταλάρα και Βασίλης Κεγκέρογλου.