Χριστοδουλοπούλου: Ο Σάββας Ξηρός έχει 90% αναπηρία, δεν μπορεί να βλάψει την κοινωνία

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης σε θέματα Δικαιοσύνης στη Βουλή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:13
18/10/2018
Χριστοδουλοπούλου: Ο Σάββας Ξηρός έχει 90% αναπηρία, δεν μπορεί να βλάψει την κοινωνία
56
loading

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και άλλων, επί προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε σήμερα πως όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είναι «κραυγή αγωνίας» και αντιπαρέθεσε «δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών της ΝΔ που έχουν απειλήσει ότι θα τελειώσουν τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, ότι θα τους κλείσουν στη φυλακή και ότι θα τους πάνε στα ειδικά δικαστήρια και αν παρκάρουν παράνομα και θα τρώνε ισόβια».

Η άγνωστη φωνή

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επιχείρησε να με εμφανίσει ως συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Χατζηδάκης, ένας άνθρωπος και πολιτικός που τον θεωρούσα, μέχρι χθες, ευπρεπή, σοβαρό και ευφυή, έσπευσε να παραλάβει τη σκυτάλη του λαϊκισμού και να τρέξει στον στίβο των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε: «Ήμουν πολύ προσεκτικός και πολύ διακριτικός και δεν είπα με ποιον έμοιαζε η άγνωστη φωνή ούτε τι ομάδα ήταν ο εισαγγελέας αποδέκτης των εντολών της άγνωστης φωνής...».

«Να μας εξηγήσετε διότι η εγκληματολογική λέει ότι δεν ταυτοποιείται η φωνή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Φυλάκιση για χρέη

«Εγώ δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα. Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται», σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Περίμενα ο κ. Χατζηδάκης να διαβάσει προσεκτικά το απόσπασμα της ομιλίας μου και αν όχι να ζητήσει συγνώμη, τουλάχιστον να σιωπήσει. Όμως, ο κ. Χατζηδάκης, πιστός στο δόγμα του λαϊκισμού, επανήλθε και ζήτησε διευκρινίσεις, ποιους άλλους εννοώ, εκτός από τους επιχειρηματίες.

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω θεσμικά. Εγώ έψεξα τον τρόπο συλλήψεως που παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα, έφοδοι της αστυνομίας ξημερώματα μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, συλλήψεις μπροστά στα μάτια των οικείων των συλληφθέντων, και δεν αναφέρθηκα στην ουσία των υποθέσεων αυτών. Αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών αλλά και απλών συμπολιτών μας, που για χρέη στο Δημόσιο, λίγων χιλιάδων ευρώ, τους περνούσαν χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα αθώα βουρκωμένα μάτια των παιδιών τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη φυλακή!».

Όπως ματαδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις, πριν τη σημερινή κυβέρνηση, είχαν νομοθετήσει και διατηρήσει σε ισχύ την επαίσχυντη διάταξη ότι τα χρέη στο Δημόσιο είναι διαρκές έγκλημα και όποιος χρωστούσε μπορούσε να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή».

Η μεσαία τάξη

«Χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι αυτή η επαίσχυντη διάταξη καταργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει ποια είναι σήμερα η θέση της για το «κατάπτυστο νομικό τερατούργημα που οδήγησε στη φυλακή τους Έλληνες πολίτες με την αυτόφωρη διαδικασία».

«Ποια είναι η ευαισθησία σας για τη μεσαία τάξη; Απλά δεν υπάρχει ευαισθησία. Γι' αυτό και δεν εκπροσωπείτε εσείς τη μεσαία τάξη. Τη μεσαία τάξη εκπροσωπούν άνθρωποι σαν και μένα και άλλοι που νοιάζονται πραγματικά για τον λαό και όχι για τις ελίτ!», επισήμανε απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισέλθει τοξικός ιός, ο οποίος σήμερα δεν έχει πλήρως εξουδετερωθεί

Οι αποσυμφορητικές διατάξεις

Η παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων και οι δηλώσεις του κ. Πολάκη έγιναν αντικείμενο κριτικής από κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, στη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για «πογκρόμ συλλήψεων, επί προηγούμενης κυβέρνησης επιχειρηματιών και άλλων, για επικοινωνιακούς λόγους» και του ζήτησε να τους κατονομάσει. «Πρέπει να κατονομάσετε σε ποιους επιχειρηματίες αναφέρεστε και η συζήτηση θα σταματήσει εκεί», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων, εμμένοντας ότι δίνει δυνατότητα αποφυλάκισης για όλα τα αδικήματα με ευνοϊκούς όρους. «Η εφαρμογή αυτής της διάταξης είχε τρομακτικές συνέπειες στην αύξηση της εγκληματικότητας και στη διάχυση της ανασφάλειας», υπογράμμισε είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι έγιναν και ανθρωποκτονίες εξαιτίας της εφαρμογής αυτού του νόμου. «Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε από κάποιον που αποφυλακίστηκε με τον νόμο αυτό», παρατήρησε ο βουλευτής.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση, αφού επικαλείται την ανάγκη ανθρώπινης διαβίωσης των κρατουμένων για τις αποσυμφορητικές διατάξεις, να απαντήσει πόσες θέσεις δημιούργησε στα καταστήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πώς μερίμνησε για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. «Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι, στην πραγματικότητα, στην κυβέρνηση δεν αρέσει η φυλάκιση ως τιμωρητικό μέτρο, αλλά προτιμάει τις εναλλακτικές ποινές. Πείτε όμως», είπε ο κ. Βορίδης.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση στις δηλώσεις του κ. Πολάκη, δηλώσεις που «προσβάλλουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη διάκριση των εξουσιών». «Ο πολίτης και το κοινοβουλευτικό σύστημα αναμένει ποια είναι η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης σε όσα είπε ο κ. Πολάκης. Με βάση το ηχητικό υλικό που δημοσιεύθηκε, η τοποθέτηση του κ. Πολάκη συνιστά ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη διότι ζητάει να επιταχύνει η δικαιοσύνη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Επίσης, από τις δηλώσεις Πολάκη ανακύπτει ζήτημα διότι καταγγέλλει ότι υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης», σχολίασε ο κ. Παπαθεοδώρου. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην υπό όρους απόλυση για λόγους υγείας και την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, σημειώνοντας πως αντί να αποφυλακιστεί ένας τρομοκράτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές σε ισόβια και να δοθεί λάθος μήνυμα στην κοινωνία, είναι καλύτερο η πολιτεία να προστατεύσει την υγεία του με εναλλακτικό τρόπο έκτισης σε δημόσιο νοσοκομείο, υπό την προστασία και εποπτεία του ίδιου του κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Παραγνωρίζετε το γεγονός ότι η βαριά εγκληματικότητα, δηλαδή η εγκληματικότητα που αφορά ανθρωποκτονίες, ληστείες και βιασμούς, μειώθηκε κατά τη διάρκεια εφαρμογής των αποσυμφορητικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από το 2015 και μετά», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, υποστηρίζοντας ότι παραγνωρίζονται όλα τα επιστημονικά ευρήματα, από τα οποία προκύπτει πως στη μείωση της εγκληματικότητας μπορεί να οδηγήσει η ομαλή επανένταξη και όχι η μικρή μείωση της ποινής. Η δε επιμήκυνση της ποινής οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με επιστημονικές καταγραφές. Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε, όμως, και στην αναφορά του κ. Βορίδη για τις θέσεις κράτησης.

«Από το 2015 και μετά έχουμε δομές, οι οποίες διευκολύνουν τη διαβίωση και την επανεντάξη των κρατουμένων. Βελτιώνονται οι συνθήκες περίθαλψης με τρόπο θεσμικό. Θυμίζω την ένταξη των φυλακών στο ΕΣΥ, τη δημιουργία ανθρώπινων χώρων για τα επισκεπτήρια και δομές όπως τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας πως άνοιξαν πτέρυγες όταν υπήρξε και το απαιτούμενο προσωπικό. Ακόμη, επισήμανε ότι με νόμο της ΝΔ οι έμποροι ναρκωτικών υπάγονταν σε αποσυμφορητική ρύθμιση.

Την κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η βουλευτής ανέφερε ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει «να βγάλει πολιτική υπεραξία» από την κριτική στην τροπολογία για την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων. «Πίσω από το δόγμα τάξη και ασφάλεια κρύβεται μια πολύ αυταρχική αντίληψη που ονομάζεται βιοπολιτική και μέσω αυτής τα αυταρχικά καθεστώτα προσπαθούν να έχουν την απόλυτη εξουσία πάνω στη ζωή των ανθρώπων και δη των πιο αδύναμων και ευάλωτων», υπογράμμισε η κ. Χριστοδουλοπούλου και σχολίασε: «Δηλαδή, η ΝΔ λέει να τους έχουμε εκεί, υπό όποιες τραγικές συνθήκες, αφού δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες και ενώ έχει πει και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Δηλαδή, δεν ενδιαφέρει αν υπάρχει δυνατότητα στο σωφρονιστικό σύστημα για την περίθαλψη ενός ανθρώπου. Όχι!

Αυτός ο άνθρωπος, που υπέπεσε σε παράπτωμα, δεν αξίζει να ζει! Αυτό είναι η βιοπολιτική! Ότι κάποιες ζωές δεν είναι αξιοβίωτες! Δεν μας ενδιαφέρουν! Αυτό έχει οδηγήσει σε τραγικά αποτέλεσματα και μάλιστα με τουπέ ότι πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία! Έκανε αίτηση αποφυλάκισης ο κ. Ξηρός, ο οποίος είναι μέσα με πολυετή ισόβια για την υπόθεση της 17Νοέμβρη. Αντιδρούν στην αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού, ο οποίος είναι 90% ανάπηρος και άρα δεν θα βλάψει την κοινωνία. Αυτό είναι το εύγλωτο παράδειγμα για τη βιοπολιτική που θέλει να έχει την εξουσία απέναντι στους ανθρώπους».

Όπως σημείωσε, με αυτήν την αντίληψη «υπάρχουν κατηγορίες κρατουμένων που πρέπει να πάνε σε λευκά κελιά και να εξοντωθούν. Αυτές οι κατηγορίες της βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν καμία ελπίδα επανένταξης! Υπάρχουν, δυστυχώς, κόμματα σήμερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έχουν πάρει διαζύγιο με τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό».

«Παίρνετε την περίπτωση ενός κρατούμενου που βγήκε με αποσυμφορητική διάταξη και την κάνετε φωτεινό πυρσό για να αναπτύξετε το συντηρητικό, μεσαιωνικού τύπου, αφήγημά σας. Και παριστάνετε τους προφήτες τι θα γίνει με τους επόμενους» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Κύριε Βορίδη, εσείς που διακονίσατε τη νομική επιστήμη ξεχάσατε τον Βολταίρο, που έλεγε ότι η μαγεία και η προφητεία δεν μπορεί να είναι στοιχείο της πολιτικής και όσοι λιγότεροι προφήτες τόσο καλύτερο για την πολιτική και τη δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Λάππας και υποστήριξε ότι τα στοιχεία για την εγκληματικότητα καταρρίπτουν το επιχείρημα της ΝΔ.

Εναλλακτικές ποινές

«Ως εισαγγελέας ήμουν επιεικής άνθρωπος, όσο πιο πολύ μπορούσα και εξαντλούσα τις δυνατότητές μου να δίνω αναβολές εκτέλεσης ποινής. Αν με ρωτάτε, δεν θα διστάσω να πω ότι εγώ είμαι υπέρ των εναλλακτικών ποινών, όχι για τα επικίνδυνα εγκλήματα», επισήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ευχήθηκε να προλάβει να δει και ανοιχτού τύπου φυλακές, ειδικά για τα οικονομικά εγκλήματα, για ανθρώπους, μάλιστα, όπως εκείνοι που ατύχησαν από τα δεσμά του μνημονίου.

«Συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι και στα θέματα σωφρονιστικής πολιτικής και στην κοινωνική επανένταξη» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, σημειώνοντας ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, ιδίως για την επανένταξη, ήταν από μηδενικές έως απολύτως ελλειπτικές. Είπε, επίσης, ότι σήμερα υπάρχει ένα νέο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής με τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Με βάση όσα ακούγονται, δηλαδή, ή θα υποστηρίξουμε εδώ τη βιολογική εξόντωση των... κακούργων ή θα υποστηρίξουμε μια άλλη πολιτική όπως οι φυλακές Γ' Τύπου ή θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου», υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου και συμπλήρωσε ότι προκαλεί μέχρι και «ιδεολογική αλλεργία» το γεγονός ότι υπάρχουν προγράμματα απεξάρτησης. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις δομές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και παρατήρησε ότι στις αποσυμφορητικές διατάξεις υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένα αδικήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

56
σχόλια
 1. avatar andreas c.

  Οταν χρειαστούμε τη γνώμη σου θα σε ρωτήσουμε γιαγιά.
  Το πρόβλημα είναι ότι μετά απο κάποια ηλικία είναι δύσκολο να καταλαβαίνει κανείς τί λέει και τί πράττει.

 2. avatar DRM

  Εσείς εκεί στο συριζα έχετε 100% αναπηρία, με τις αποφάσεις και τις πολιτικές σας έχετε διαλύσει οτιδήποτε είχε μείνει όρθιο από τα προηγούμενα λαμόγια.

 3. avatar ??πληγωμένος?? Έλληνας ??

  Τη μάνα Αξαρλιάν ντρέπομαι... Εαμοβούλγαροι??

  1. avatar J. Kyp

   Κι πατέρας του δολοφονημενου κιουρτσακη έκλαψε το γιο του και λάμβανε και απειλητικά γράμματα απ την Αίγυπτο για να μη συνεχίσει το έργο του

  2. avatar Ρε πληγωμενε

   Τις μανες του Φυσσα του Γρηγοροπουλου τουΤεμπονερα του Κομνηνου του Πετρουλα δεν τις ντρεπεσαι που τα παιδια τους δολοφονηθηκαν εν ψυχρώ και οχι κατα λαθος οπως οΑξαρλιαν Αει ..σιχτιρ ..

   1. avatar ?? πληγωμένος ?? ´Ελληνας??.

    Εγω ειμαι μια μικρή χανιωτοπουλα και εμεις οι κρητικες κορασίδες παντα πληγωνομαστε επιλεκτικά και ποτέ για αριστερούς ..

 4. avatar alex

  Η χώρα δυστυχώς έχει διαλυθεί συθέμελα.Οι προδότες ,οι ανίκανοι διοικούν εδώ και δεκάδες χρόνια.Ελπίδα πλέον πουθενά.Σώστε ω εαυτω σωθήτω.

 5. avatar Φτου και βγαίνω…

  Αντε να βγει το παλικάρι γιατί να μην βγει παρακαλώ; την πρώτη φορά έδωσε τους πυρήνες της φωτιάς, τώρα θα τους εξολοθρεύσει όλους, να μην μείνει κανένας ειδωλολάτρης

 6. avatar ΑΝΑΡΧΑ

  ...ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΕΙΑ ....ΠΑΝΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗ......ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

 7. avatar Γιαννης ΑΕΚ

  ''Ο Ξηρός να βγεί, γιατί εχει αναπηρία 98% και ειναι εντελως ακίνδυνος''. λέει η κυρα-Τασία...
  1) Αν ''βγει'' ΚΑΙ ο Αξαρλιάν να τον δει η μάνα του για ΜΙΑ μέρα, οκ...
  2) Γιατι ειναι...''αναπηρος''; Χτυπησε στη δουλεια; Πηγαινε να καταστήσει αλλους αναπηρους ή και ΝΕΚΡΟΥΣ βαζοντας βόμβα,που του εσκασε στα χερια.
  3) ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ;;;; Ο Steven Hawkinks μπορουσε ναι ή οχι να οδηγησει ομαδα 12χρονων να φτιαξουν Ατομική ΒΟΜΒΑ;;;
  ΛΟΙΠΟΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...''ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ''...
  ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΚΑΙ Μ-Η-Ν ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

 8. avatar dyrer

  αχ καλέ τι μωρό είναι αυτό.

  1. avatar daouli

   ναι ρε συ, granny από τις λίγες(vomiiiiiit)

 9. avatar jtheo

  Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΥΝΝΟΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ

 10. avatar petmath

  ουτε τα δεκαδες θυματα του μπορουν να βλαψουν κανενα γιατι ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar J. Kyp

   Ναι αλλά μέχρι να γίνουν νεκροί πρόλαβαν να κάνουν άλλους νεκρούς

   1. avatar ασχετος..

    Το έχεις χάσει εε ??

   2. avatar α, ναι;

    για πες ένα παράδειγμα...

    1. avatar J. Kyp

     Σοντερς υπεύθυνος για δεκάδες νεκρούς στον περσικά. Θες και τους νεκρούς από τη μη αντικατάσταση μιας φθηνης βαλβίδας αναστροφής από γνωστό βιομήχανο; τον, μαφιόζικα, δολοφονημένο κιουρτσακη από γνωστή οικογένεια; θες κι άλλους; έχω πολλούς

 11. avatar J. Kyp

  Η πλάκα είναι πως οι ελληνοαφρικανοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι από τη 17ν. Μονο η στέρηση ξένων δανείων μπορεί να τρομοκρατησει αυτήν την κλεφτοχωρα.

 12. avatar ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

  ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΣΕ ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ;
  ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΜΕΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ.
  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
  ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΕΙΝΑΙ.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ
  (ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ)
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

 13. avatar Θορπ.

  Τάσια η μεγάλες ευαισθησίες δεν αρμόζουν στην πολιτική !
  Η ευαισθησία είναι για ιερομοναχες εσύ δεν το έχεις !
  Μην υποκρίνεται την οσία ξένη !
  Αντάρτισσα του γλυκού νερού είσαι καλά να περνάμε !

 14. avatar ΔΙΚΑΣΤΗΣ

  ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ .ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ

 15. avatar Μούμια του Τουταγχαμών

  Εσυ βρωμισες την χώρα

  1. avatar Μουμια του Φαραω

   Βρωμιαρηδες ηταν αυτοι που χρεοκοπησαν την χωρα και τα κλεμμένα τα πηγαν στα νησια Κειμαν

 16. avatar Απορη κορασις

  Σωματικη οχι νοητικη για να το παιξει καθοδηγητης και ο νοων νοειτω....

  1. avatar AirWolf

   Σωστό.!!!!!! Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι η όποια σωματική αναπηρία.

 17. avatar Φρίντα

  Ο συριζα ήρθε για να καταστρέψει την ελλαδα τελεια κ παύλα!!!

  1. avatar Lxi

   Ημαρτον .!! Εχετε τελικα μεγαλη πλακα ..
   Οι υποστηρικτες των δυο σαπιων κλεφτοκομματων που χρεοκοπησαν , λεηλατησαν και εσπρωξαν την Ελλαδα στα μνημονια , με συνεπεια να χρωστουν σημερα οι επομενες γεννες για να πληρωσουν 350 χιλιαδες εκατ. Ευρω, ασυληπτο ποσο , εξ´αιτιας της ανικανοτητας και της διαφθορας των πολιτικων αυτων και ερχονται τωρα τα αρρωστα εθνικια οπως η κυρια και λενε οτι ηρθε ο Συριζα για να καταστρεψει την Ελλαδα, τελεια και παυλα. Τελικα ειμαστε αξιοι της τυχης μας. !!.

   1. avatar ??πληγωμένος?? Έλληνας ??

    Γιατί δεν μετακομίζεις Σκόπια???

    1. avatar Lxi

     Γιατι δεν ειμαι ανθελληνας οπως εσυ!
     Δυσκολα βεβαια σου βαζω για να καταλαβεις και δεν μπορω να εχω και μεγαλες απαιτησεις απο εσενα.

   2. avatar Φιλαράκο..

    Εσύ τον χαβά σου..φαίνεται ή πλύση εγκεφάλου που σου έχουν κάνει , είχε επιτυχία..Όμως συνέχισε αφού έτσι την βρίσκεις

    1. avatar Εσενα φιλαρακο

     Δεν σου εχουν κανει απλα πλυση μπουγαδα κανονικη. σου εχουν κανει στους 90 βαθμους γι'αυτο και μπηκε στο πλυσιμο ....

    2. avatar Lxi

     Σε ευχαριστω φιλε που μου δινεις το δικαιωμα να συνεχισω να εκφερω την γνωμη μου, αν και απ´οτι μαλλον καταλαβαινω πολυ σε ενοχλει και να καταγγελω τα δυο κλεφτοκομματα που χρεοκοπησαν την πατριδα μου, αφου βεβαιως πρωτα αγριως την καταλεηλατησαν. !!

     1. avatar Μεγάλη η

      ..εμμονή σου με τα δύο κλεφτοκόμματα !
      Το κόμμα των αγίων ούτε που το αναφέρεις..
      Ο Αβραμόπουλος από τα μέσα Αυγούστου
      περιμένει απάντηση για το που πήγαν 50 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα Φίλος 1 ...
      Έχεις ακούσει για κάτι 1.6 δις που επίσης
      αναζητούνται ;
      Άμα βγάλεις τις παρωπίδες μπορεί η επόμενη ψήφος σου να μην πάει χαμένη..!

     2. avatar Lxi

      Κανεις πολυ μεγαλο λαθος.
      Εαν υπαρχει κατι υποπτο στον Συριζα να ψαξουν οι εισαγγελεις κατα της διαφθορας να το βρουνε και [...]
      Εγω που στα γραφω αυτα δεν εχω ψηφισει μεχρι τωρα τον Συριζα.
      Εαν συνεχισουν ομως να μην κλεβουν, οπως θελω να πιστευω και βαλουν στον Κορυδαλλο καποιους απο τους κλεφτες που μας λεηλατησαν, θα τους ψηφισω στις επομενες. Αγαπητε φιλε ειμαι 70 plus ετων και με εγγονα, πρωην Καραμανλικος και πρωην Παπανδρεικος επι Ανδρεα , οταν ομως διαπιστωσα οτι πλεον τα δυο κομματα κατεκλεβαν την Ελλαδα, τους ειπα “αντε Γειά” που λεει και ο Τσουκαλας αν τον εχεις ακουστα. Αυτη ειναι η διαφορα μας, αν την καταλαβες και δεν εχω καμια εμμονη, παρα επιθυμια να τιμωρηθουν οι κλεφτες και οι καταχραστες.

   3. avatar alex

    Εσυ παντως Μόλις διοριστηκες.

    1. avatar Lxi

     Ευτυχως Αλεκακο δεν εχω καμια αναγκη να διορισθω πουθενα, γιατι δουλευα 42 χρονια και την καλημερα μου απο το Ινσμπουργκ..

     1. avatar @λχι

      Εχει και το ιδιο ονομα με τον δικο σου ο αλεξ-ης , γιαυτο δεν κανει να το στεναχωρεις το παιντι ...

     2. avatar Prapas N.

      Maλλον ο LXI εχει το nick του απο το ονομα του Τσιπρα. Για προσεξε το “aL-eX-Ιs” ..(LXI).
      Γιαυτο το διαλεξε ,για να του δειξει ποσο πολυ τον λατρευει. . ..

 18. avatar RODOS PAPAS

  PAPAS

  Εσυ και οι ομοιδεατες σου με τον βοηθο του Κοτζια Μιχαλη Κοκκινο καλεσατε σε ενορκη απολογια τον παπα Χρηστο Σιανα εφημεριο του ναου στην Ροδο γιατι εκφραστηκε υπερ της Ελληνικοτητας της Μακεδονιας και μιλατε για διωξεις στην εποχη των προηγουμενων κυβερνησεων.Μεγαλο θρασος εχετε.

 19. avatar Σκορακι

  Δςν μπορει αλλα καποτε εβλαψε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει