Τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τους καλούνται σε λίγη ώρα να εκλέξουν τα στελέχη της Ν.Δ. με δύο ισχυρούς υποψηφίους τον Ν. Κακλαμάνη και τον Μ. Κεφαλογιάννη να διεκδικούν την θέση σε μια αναμέτρηση με έντονο παρασκήνιο αλλά και δημόσια «συντροφικά» μαχαιρώματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η ομιλία Σαμαρά ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Συγγρού θα ζητήσει «ενωμένο κόμμα και αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα» ενόψει της δημοσιοποίησης του νέου και ιδιαιτέρως σκληρού πακέτου μέτρου το οποίο έστω στα επιμέρους σημεία του πρέπει να περάσει από την Βουλή.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για εθνική μάχη και αναμένεται να προειδοποιήσει ότι στην μάχη αυτή δεν θα ανεχθεί ούτε προσωπικές στρατηγικές ούτε κινήσεις που μπορεί να βλάψουν την εθνική υπόθεση.

Το μήνυμα πάντως δεν θα αφορά μόνο τους βουλευτές αλλά και τους συνδικαλιστές και τα στελέχη της ΝΔ τα οποία στο παρασκήνιο διατυπώνουν ενστάσεις και προβληματισμό για το νέο πακέτο μέτρων αλλά και μια σειρά χειρισμών.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου γραμματέα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει ουδετερότητα καθώς δεν επιθυμεί νέα εσωκομματικά μέτωπα σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητων κινήσεων και αποφάσεων.

Χθες πάντως μια μέρα πριν την εκλογή, ο Νικήτας Κακλαμάνης κατήγγειλε παρεμβάσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά υπέρ του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

«Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα στελέχη εντός η εκτός εισαγωγικών που εδράζονται στη Συγγρού κι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το 18% των εκλογών του Μαΐου που πήρε η Νέα Δημοκρατία, το ιστορικό μικρότερο ποσοστό και ως Βασιλικότεροι του Βασιλέως τηλεφωνούν και η φράση που λένε είναι, ”η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε”. Τι θα πει η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κράτησε χαμηλούς τόνους δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Ο κ. Κακλαμάνης είναι αγαπητός και ξεχωριστός Κοινοβουλευτικός και κοινωνικός φίλος. Σ΄ αυτές τις διαδικασίες αλίμονο κι να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα».