Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έχει μετατραπεί στο απόλυτο «delivery boy» των εταίρων

«Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι μία επιλογή η οποία πηγαίνει την κοινωνία και την οικονομία στα άκρα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:44
12/09/2018
Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έχει μετατραπεί στο απόλυτο «delivery boy» των εταίρων
39
loading

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει μετατραπεί στο απόλυτο «delivery boy» των εταίρων. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει πέρα από τον Μάιο του 2019.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βενιζέλος «ο κ. Τσίπρας έγινε το απόλυτο delivery boy χωρίς να διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως με τους εταίρους και τώρα καθόμαστε και κοροϊδεύουμε ομάδες πολιτών ότι θα πάρουν το ένα και θα πάρουν το άλλο, χωρίς να τους λέμε από πού». Προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ουσιαστικά δεν πρότεινε σχεδόν τίποτα και υπογράμμισε: «Από πλευράς παροχών ο κ. Τσίπρας έκανε ένα αμάλγαμα. Σε πολλά θέματα πήγε πίσω από νομοθετημένα ήδη μέτρα, τα οποία συνιστούν παροχές ή μάλλον αντιπαροχές, δηλαδή αντίμετρα, σε σχέση με τη θεμελιωδώς εσφαλμένη πολιτική του υπερπλεονάσματος. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι μία επιλογή η οποία πηγαίνει την κοινωνία και την οικονομία στα άκρα, μέσα από το υπερπλεόνασμα και την υπερφορολόγηση».

Ειδικότερα για το ζήτημα της μη εφαρμογής της περικοπής των συντάξεων την οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε αμφιβολίες για το αποτέλεσμα λέγοντας ότι «δεν είναι σαφές τι θα πετύχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις».

Για το τέλος του μνημονίου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει κατά το θετικό του σκέλος. Το θετικό του σκέλος ήταν το δάνειο με πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο, η βεβαιότητα ότι δεν έχεις ανάγκη τις αγορές, επειδή σε δανείζουν οι εταίροι σου με χαμηλά επιτόκια, τα επιτόκια τα ευρωπαϊκά είναι σχεδόν κάτω από το 1%. Τώρα έχουμε την εποπτεία, έχουμε τις δεσμεύσεις, έχουμε το συμπληρωματικό μνημόνιο, το οποίο το έχουμε δει από τις 24 Μαΐου του 2018, έχουμε ξανά τώρα εδώ στην Αθήνα την τρόικα κανονικότατα, όλα πρέπει να εγκριθούν από εκεί, η περικοπή των συντάξεων, οι παροχές, τα νέα νομοσχέδια. Τι δεν έχουμε; Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στην τελευταία φάση της ποσοτικής χαλάρωσης, έστω στην τελευταία φάση, στην ουρά της, στο περιβόητο QE, δηλαδή να αγοραστούν ομόλογα ελληνικά στη δευτερογενή αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν έχουμε το λεγόμενο waver, δηλαδή να πηγαίνουν οι τράπεζές μας απευθείας…».

Σε ό,τι αφορά το αρνητικό σκέλος το οποίο συνεχίζεται, σημείωσε πως «τώρα έχουμε εποπτεία, δεσμεύσεις, συμπληρωματικό μνημόνιο και στην Αθήνα την τρόικα, από την οποία πρέπει να εγκριθούν τα πάντα, και οι συντάξεις».

Υπογράμμισε επίσης ότι τα περιβόητα spreads, δηλαδή η διαφορά επιτοκίου που έχει η Ελλάδα από τη Γερμανία, ανάλογα από πού το μετράς, ή από την Πορτογαλία, είναι στα επίπεδα που ήταν όταν μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο το 2010.

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα ασφαλιστικό σύστημα επισημαίνοντας ότι σε όλες τις σοβαρές χώρες υπάρχουν τρεις πυλώνες ασφαλιστικού συστήματος, διότι ο κάθε ασφαλισμένος, τα ενεργά του χρόνια, τα χρόνια που είναι εργαζόμενος και ασφαλισμένος, κάνει το κουμάντο του, ξέρει τι πληρώνει για κύρια ασφάλιση και τι θα πάρει ως κύρια σύνταξη, τι πληρώνει για την επικουρική του ασφάλιση και θα πάρει επικουρική ασφάλιση από ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ή τι θα πάρει από ένα επαγγελματικό ταμείο ή από μία ιδιωτική ασφάλιση και άρα ποιο θα είναι συνολικά το ποσοστό αναπλήρωσης που θα έχει.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, επεσήμανε ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς δέσμευσαν τη χώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών. «Είπα πρώτος από όλους, ότι έχει και θετικά σημεία η συμφωνία, αλλά έχει ορισμένα τα οποία είναι εντυπωσιακά αρνητικά χωρίς λόγο, όπως είναι για παράδειγμα η ονομασία της γλώσσας και η ιθαγένεια. Η αντιπολίτευση συνέβαλε στη βελτίωση αυτής της συμφωνίας; Η αντιπολίτευση συνέβαλε. Εάν δεν υπήρχε η αντίδραση της αντιπολίτευσης, θα είχε συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας στο "Δημοκρατία του Ίλιντεν" που ήταν το όχημα του απόλυτου αλυτρωτισμού.

Εάν δεν υπήρχε η αντιπολίτευση, δεν θα είχε τεθεί το ζήτημα της προηγούμενης αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων. Πώς ετέθη το ζήτημα της προηγούμενης αναθεώρησης; Το έθεσε η αντιπολίτευση. Από πού το σκέφτηκε η αντιπολίτευση; Από την εμπειρία της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, η οποία επέβαλε να γίνει και τότε αναθεώρηση του Συντάγματος. Κατά την ίδια λογική θα μπορούσε και το ζήτημα της ονομασίας της γλώσσας να έχει λυθεί και η διατύπωση του περιβόητου άρθρου 7 για το νόημα των όρων Μακεδονία-Μακεδόνας να είναι διαφορετικό», είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. Πάντως δεν εκπροσωπώ εσένα...εσύ είσαι μια κατηγορία από μόνος σου όπως φαίνεται...οπότε να χαίρεσαι τον φίλο σου τον Μπένι..προφανώς έχετε πολλά κοινά...γεια σου.....

 2. avatar The Owl

  Ο Τσίπρας είχε καλούς δασκάλους, εσάς φυσικά ! του δείξατε τον δρόμο και εκείνος σαν μέγα προσωπικότητα και πρωτοποριακός καινοτόμος τον ακολούθησε με ευλάβεια και τερμάτισε στο πάτο!

 3. avatar Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

  Καί οι προεδρικοί του ΠΑΣΟΚ που τους ξέχασα (βλέπε ΓΑΠ ) που έχουν μετακομίσει στό ΣΥΡΙΖΑ..

 4. avatar Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

  Πες τα Βαγγέλη καί ας αφρίζουν οι απατεώνες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καί τα φασισταριά των άκρων.

 5. avatar fire40

  Μάλλον γνωρίζεις καλά τον ορισμό του οσφυοκάμπτη (αντίστοιχος Ελληνικός όρος) και τον αποδίδεις δεξιά και αριστερά. Και μάλιστα σαν τον μύθο του Αισώπου με την αλεπού και την κομμένη ουρά προσπαθείς να αποδώσεις δικές σου ευθύνες στους άλλους!

 6. avatar ΣΑΜΑΡΆ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

  ΕΡΠΕΤΆ ΠΟΥ Η ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ ΑΠΌ ΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΎΟ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΜΕΡΊΔΙΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΑΓΕΣ ΝΌΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΎΜΕ ΕΝΟΧΟΥΣ??????? ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΠΟΙΟΣ ΟΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ!!!!!!!!

 7. avatar Σ.Σ

  Το delivery όμως εσύ το ξέρεις πολύ καλά.

 8. avatar Aπύθμενο θράσος στην Ν

  Τι λέει και ποιος το λέει και πότε το λέει (ύστερα από όσα έχει κάνει ).Πριν 18 χρόνια έκανε βόλτα και του έσφιξα το χέρι. Ακόμα το τινάζω από την αηδία.

 9. avatar Sv7n

  Ζηλεύει

 10. avatar Toti

  Ακόμη έξω ειναι αυτός?

 11. avatar Σκορακι

  Εμαθε απο σενα [...]

 12. avatar Σωζος.Πικ.

  Καλά τα λες θείο. Όχι βέβαια πως και εσείς ήσασταν καλύτεροι

 13. avatar η μιζα

  ΤΡΑΤΖΙΚ!!!

 14. avatar PANKO

  Αντί να ευχαριστεί τον θεούλη πογ έκανε μ...κα τον ελληνικό λαό και δεν κρέμεται από τσιγκέλι χρόνια τώρα...μιλάει κιόλας...
  ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ χθες...
  Αλλά το τρσγικότερο όλων είναι...ότι υπάρχουν ακόμη βόδια που τον υποστηρίζουν...

 15. avatar Νεκταρία

  Μιλάνε όλοι, μιλάν και οι [...]....

 16. avatar Η ΠΙΟ….

  ....Σκληρη τιμωρια που θα σου εκανα ,ξερεις ποια ειναι;
  Θα γεμιζα ενα τραπεζι με φαγητα, γουρνοπουλα-αρνακι-κατσικακι-ενα ΒΟΔΙ
  να ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ και καμια ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
  ΘΑ ΣΕ ΕΔΕΝΑ και δεν θα σε αφηνα να φας.ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

 17. avatar πακ μαν

  Αν κάνεις εσύ την παραγγελία τη [...]...

 18. avatar Θάνος 13

  Όλοι τα ίδια (.....) είστε κύριοι. Μου αρέσει το απύθμενο θράσος σας.

 19. avatar Laser

  Τι έγινε, αναστήθηκαν και οι πεθαμένοι? Βγήκε και το απόκομμα του 3% να μιλήσει? Ουστ ρεεεε!!!!!!

 20. avatar ΜΠΕΝΙ

  Εσυ ξερεις τι ησουν και σε τι εχεις μετατραπει?Δεν τα γραφω διοτι ξεπερνουν το ακρον αωτον της κοσμιοτητας ενα μονο Σ Κ Α Σ Ε φτανει,,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει