Φαίνεται ότι οι πολιτικοί της χώρας μας δεν βάζουν μυαλό , ό,τι και να γίνει. Συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε αμνήμονες ή απλώς βλάκες!

Διάβασα πριν από λίγο συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο in.gr. Μεταξύ άλλων , εκστόμισε τα εξής: «Το 2007 με πρωτοβουλία μου αλλάζει το καθεστώς, για να δοθεί τέλος στις εξωσυμβατικές προμήθειες και υιοθετείται ένα νέο κεντρικό σύστημα προμηθειών. Αυτό και μόνο να λειτουργήσει εμπεδώνει τη διαφάνεια και εξοικονομεί πόρους.

Ο «νόμος Αβραμόπουλου», όπως λέγεται για τις προμήθειες, είναι η πρώτη ουσιαστική και δυναμική παρέμβαση στο ακατάστατο, άναρχο και αμαρτωλό τοπίο των προμηθειών στο χώρο της υγείας.»

Προσθέτω εδώ ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε ανακοινώσει μέχρι και τη σύνθεση της Επιτροπής Προμηθειών της οποίας επρόκειτο να προεδρεύσει ο καθηγητής οικονομικών κ. Διονύσης Χιόνης, πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος λησμόνησε όμως να μας πει ότι αυτή η επιτροπή δεν συνεκλήθη ποτέ, δεν εργάστηκε ποτέ, δεν πρόσφερε τίποτα και φυσικά δεν προήδρευσε κανείς! Βλέπετε τα συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλα για να επιτρέψουν να αλλάξουμε …συνήθειες.

Παρόλα αυτά, ο πρώην υπουργός ετόλμησε να αναφερθεί στον συγκεκριμένο νόμο σε μια προσπάθεια να πείσει (ποιους;) ότι επί υπουργίας του, τα χρέη των νοσοκομείων αποπληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και ότι για τη σημερινή κατάντια φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ…

Τον συμπονώ, τον στηρίζω, τον τιμώ!

Με αγάπη
Ο Τολμηρός