«Αναλλοίωτη η ουσία του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ»

Τ. Κουράκης: Η τρικομματική επαναφέρει μεταλλαγμένο τον ίδιο νόμο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:26
27/07/2012
«Αναλλοίωτη η ουσία του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ»
1
loading

Την αντίθεσή του με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο νόμο για τα ΑΕΙ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τάσου Κουράκη:

«Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί προς ψήφιση ο Υπουργός Παιδείας με τη μορφή του κατεπείγοντος, δεν αλλάζουν την ουσία του αντιδραστικού νομοθετήματος του νόμου Διαμαντοπούλου, ο οποίος παρέμεινε ανενεργός εξαιτίας των αντιδράσεων όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας, παρόλη την τρικομματική συναίνεση και υπερψήφισή του από την τότε βουλή.

Σήμερα η νέα τρικομματική επαναφέρει μεταλλαγμένο τον ίδιο νόμο, με τον κύριο Κουβέλη να συναινεί στον εμπαιγμό των δήθεν αλλαγών του Υπουργού Παιδείας, απαρνούμενος τα όσα κατέθετε στη βουλή στις 24/8/2011 αιτιολογώντας τότε την καταψήφιση του ν. 4009.

Οι αλλαγές που προτείνονται στα συμβούλια Διοίκησης, στις συγκλήτους και στα τμήματα δεν μεταβάλλουν τον χαρακτήρα της μετατροπής των ΑΕΙ σε πεδία επιχειρηματικών συμφερόντων όπου καταργούνται τα επιστημονικά αντικείμενα, καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ και προωθείται η κατάργηση της δωρεάν εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταθέσει τη δική του πρόταση που δίνει διέξοδο, από θέση ευθύνης, σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ανώτατη Εκπαίδευση και ταυτόχρονα με τη δυναμική παρουσία των βουλευτών του στη βουλή θα αντιπαλέψει τα σχέδια της νέας τρικομματικής συμφωνίας. Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι και αυτή τη φορά η πανεπιστημιακή κοινότητα σύσσωμη θα ακυρώσει τα σχέδια κατεδάφισης των ΑΕΙ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Sotiris

    έλα ! ! ! ! ........ γιατί μήπως άλλαξε κάτι μετά τις εκλογές και δεν το κατάλαβα ? ? ? ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει