Οι μείζονες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας, αλλά και ζητήματα κομματικού ενδιαφέροντος, τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τους ευρωβουλευτές του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το ζήτημα της αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και οι επαφές της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη.

Στο ίδιο πλαίσιο, έγινε συζήτηση γύρω από τους παράγοντες που διαμορφώνουν τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καθώς επίσης και για την επιχειρηματολογία που πρέπει να αξιοποιείται σχετικά με την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, ήταν και για την ανάγκη για έντονη συνεργασία με την Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και το PES (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα), αλλά και η σύνδεση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τους εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης στην ελληνική Βουλή.

Επιπλέον, εξετάστηκαν τρόποι αρωγής, εκ μέρους των ευρωβουλευτών, στις περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει βουλευτές.

Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, κατά τις ίδιες πηγές.