«Παρότι εμείς θέλουμε την ακύρωση του Μνημονίου και όχι την επαναδιαπραγμάτευση, οφείλουμε να επισημάνουμε την αναξιοπιστία όσων υποσχέθηκαν απαγκίστρωση όπως ο ίδιος και προωθούν σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου…», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, σε συνέντευξή του στο Marconi Radio του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το e-volos.gr, ο κ. Παπαδημούλης, επεσήμανε: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει, η Κυβέρνηση αυτή, από Κυβέρνηση αναδιαπραγμάτευσης, αναθεώρησης και απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο, όπως είχαν υποσχεθεί οι τρεις αρχηγοί που την συγκροτούν, εξελίσσεται σε Κυβέρνηση αυστηρής απαρέγκλιτης εφαρμογής του Μνημονίου. Έχουμε μία κραυγαλέα αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, με τις οποίες ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος αλλά και των προεκλογικών δεσμεύσεων των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη».

Και συνέχισε: «Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι έχει παραπεμφθεί στις καλένδες της τετραετίας και το μετεκλογικό κείμενο της τρικομματικής προγραμματικής συμφωνίας, το οποίο έλεγε συγκεκριμένα πράγματα ότι θα γίνουν… Το μόνο που προέκυψε μαζί με ένα ολοστρόγγυλο μηδέν στον τομέα της επαναδιαπραγμάτευσης, είναι νέα μέτρα, πρόσθετα, ύψους 3 δισ., που τα έφερε στην βαλίτσα του μαζί ο κ. Στουρνάρας μετά το eurogroup και το ecofin».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμα: «Έχουμε μία ολοφάνερη αποτυχία του Μνημονίου, το οποίο παράγει εκρητική ύφεση και ανεργία και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να αλλάξει και η συνταγή, το Μνημόνιο και όχι απλώς οι αρχιμάγειρες. Ο κ. Σαμαράς ήταν στην αρχή αντιμνημονιακός, στο πρώτο Μνημόνιο, μετά έγινε υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, αλλά μόλις έγινε πρωθυπουργός και πραγματοποίησε το όνειρο της ζωής του, επέλεξε να βάλει στην κρίσιμη καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ασθένεια Ράπανου, τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος είναι μνημονιακότατος από το πρώτο Μνημόνιο και αυτό λέει πολλά.

Και επειδή χθες (σ.σ. το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών) άκουσα και τον Φώτη τον Κουβέλη, να τα “ρίχνει” κατά τα κοινώς λεγόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον ονομάζει, λέγοντας ότι ορισμένοι ανακάλυψαν όψιμα την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, του απαντώ από την εκπομπή σας, ότι, παρότι εμείς θέλουμε την ακύρωση του Μνημονίου και όχι απλώς την επαναδιαπραγμάτευση, οφείλουμε να επισημάνουμε την ανακολουθία και την αξιοπιστία όσων υποσχέθηκαν απαγκίστρωση όπως ο ίδιος ή αναδιαπραγμάτευση όπως ο κ. Σαμαράς ή αναθεώρηση όπως ο κ. Βενιζέλος και μετά τις εκλογές προωθούν σκληρή εφαρμογή. Αλίμονο δηλαδή αν δεν ελέγχουμε ως αντιπολίτευση και ως πολίτες τα είπα ξείπα των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων. Δεν είναι νοητό να λέει άλλα κανείς για να γίνει Κυβέρνηση ή Συγκυβέρνηση και να εφαρμόζει άλλα μετά μόλις κάτσει στις καρέκλες».