Ένα νέο «υπουργικό συμβούλιο», με σημείο εκκίνησης τον… υπερκομματικό «Καλλικράτη», έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίζοντας ως αφετηρία τη μάχη των περιφερειακών εκλογών.

Στην Κεντρική Μακεδονία η «εμπλοκή» με τους αδελφούς Ψωμιάδη έπεισε περαιτέρω την Ιπποκράτους για μια πράσινη επιλογή, που μπορεί να κάνει την «ανατροπή» στην περιοχή. Στο «στόχαστρο»: ένας υπουργός, ένας υφυπουργός και ένας δημοφιλής βουλευτής (πρώην υπουργός). Οι κ. Χ. Καστανίδης, Γ. Μαγκριώτης και Γ. Φλωρίδης αποτελούν την τριάδα, από την οποία θα προκύψει ο υποψήφιος – όπως όλα δείχνουν. Αποτελεί άλλωστε «στοίχημα» για την Ιπποκράτους να κερδίσουν την περιφέρεια (όπως και τον Δήμο Θεσσαλονίκης), απαλλάσσοντας από τη λογική του «μακεδονάρχη» την περιοχή.

Στην Αττική «παίζει» δυνατά η επιλογή να τεθεί επικεφαλής υπουργός. Στα γκάλοπ μετρήθηκαν οι κ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος και οι κυρίες Μπιρμπίλη, Διαμαντοπούλου και Κατσέλη μεταξύ άλλων. Επίσης αυτοδιοικητικά στελέχη, με επίσης καλό πέρασμα (όπως ο κ. Μίχας θα είναι υποψήφιος στον Πειραιά).

Στην Αν. Μακεδονία – Θράκη θα επιλεγεί εις εκ των κ. Γ. Πεταλωτή (υφυπουργού), Μ. Τιμοσίδη (βουλευτή Καβάλας), Ξυνίδη και Γιαννακίδη.

Στην Δυτική Μακεδονία ο Πάρις Κουκουλόπουλος (βουλευτής Κοζάνης) κερδίζει με διαφορά στα γκάλοπ τον υποψήφιο της ΝΔ – άλλη επιλογή ο επίσης βουλευτής (Αλ. Αθανασιάδης).

Στη Δυτική Ελλάδα η κόντρα των δύο νομαρχών, κ. Κατσικόπουλου και Σώκου, μπορεί να οδηγήσει στην υποψηφιότητα του υφυπουργού Απ. Κατσιφάρα.

Στη Στερεά Ελλάδα η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή είναι στη «λίστα», όπως και η Κ. Περλεπέ (βουλευτής), ενώ ο κ. Περγαντάς θεωρείται επίσης ισχυρή υποψηφιότητα (νομάρχης).

Στην Ηπειρο υποψήφιος θα είναι ο κ. Β. Αργύρης, νυν αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στη Θεσσαλία θα επιλεγεί μεταξύ του διδύμου Απ. Παπατόλια και Β. Εξαρχου (νομάρχη και βουλευτή αντίστοιχα).

Η Αντζελα Γκερέκου θα είναι εκτός απροόπτου υποψήφια στα Ιόνια Νησιά, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο η Ελπίδα Τσουρή (βουλευτής), αν και «παίζουν» και άλλες υποψηφιότητες. Στο Νότιο Αιγαίο, παρότι ήταν σίγουρη η υποψηφιότητα του Γ. Μαχαιρίδη, φαίνεται ότι για την περιφέρεια προορίζουν τον βουλευτή Κυκλάδων, Τάκη Ρήγα (και τον κ. Μαχαιρίδη για τον Δήμο Ρόδου).

Στην Κρήτη ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης έχει την πρωτιά στα γκάλοπ, αλλά ακολουθεί με μικρή διαφορά η νομάρχης Ηρακλείου Β. Σχοιναράκη.

Οπως για το σύνολο των περιφερειών έτσι και για την Πελοπόννησο περιμένουν στην Ιπποκράτους την «τελευταία λέξη» από τον Γ. Παπανδρέου. Η υποψηφιότητα Τατούλη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά συζητείται επίσης του Οδ. Βουδούρη, νεοεκλεγέντα βουλευτή. Το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή το μεσημέρι η λίστα των 13 θα έχει ανακοινωθεί.

Για τον Δήμο Αθηναίων έχει προβάδισμα η Φώφη Γεννηματά. Στον Πειραιά ο Γ. Μίχας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εξετάζουν ακόμη την υποψηφιότητα Μπουτάρη…

Πηγή: ΕΘΝΟΣ