Στις 11:30 στο υπουργείο Εργασίας θα συναντηθούν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Στη συνάντηση η ΟΤΟΕ θα αναπτύξει τα επιχειρήματα της που αφορούν στη διατήρηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με τις οποίες διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα, όχι μόνο των εργαζομένων στις τράπεζες αλλά και γενικότερα.

Παράλληλα η ΟΤΟΕ θα εξηγήσει στον υπουργό Εργασίας την ανάγκη διατήρησης της ομαλότητας στο πιστωτικό σύστημα, ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Η ομαλότητα διασφαλίζεται και μέσα από τη λειτουργία του θεσμού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ο οποίος δεν επιτρέπει τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζών.

Η παρέμβαση της ΟΤΟΕ στον υπουργό Εργασίας γίνεται μετά από πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και με αφορμή αναφορές που υπήρξαν, τόσο στο μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, όσο και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.