Το κείμενο-προσκλητήριο των ηγετών του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ

«Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων»


ΚΟΣΜΟΣ
21:17
11/07/2018
Το κείμενο-προσκλητήριο των ηγετών του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ
3
loading

Την απόφασή τους να προσκαλέσουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τονίζουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

To πλήρες κείμενο της παραγράφου που αναφέρεται στην πΓΔΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, έχει ως εξής:

«Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην πΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στην επίλυση της ονομασίας. Σε συνάρτηση με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθούν στη Συμμαχία μας.

Η πλήρης εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών, με σεβασμό στη συμφωνία για την επίλυση του ονόματος, είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Eπικροτούμε την κυβέρνηση για την ουσιαστική ενίσχυση καλών σχέσεων γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης σε ισχύ της Συνθήκης για τη Φιλία, την Καλή Γειτονία και την Συνεργασία με τη Βουλγαρία.

Καλωσορίζουμε τις αποφασιστικές προσπάθειες της νέας κυβέρνησης τον περασμένο χρόνο και την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις περαιτέρω προσπάθειες σε μεταρρυθμίσεις πριν και μετά την ένταξη, με σκοπό να ενισχυθεί η συμβολή της χώρας στη Συμμαχία.

Σημειώνουμε, επίσης, τις συνεχείς προσπάθειες για να οικοδομηθεί μια λειτουργική πολυεθνική κοινωνία, η οποία βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και ενθαρρύνουμε περαιτέρω προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες και στην γρήγορη εφαρμογή της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Εκτιμούμε τη σταθερή στήριξη των Σκοπίων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και στις αποστολές και στις εν εξελίξει συμβολές για τη διεθνή ασφάλεια».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar χαχαχα!

  Τα ίδια λέγανε για το Γιωργάκη και πήρε [email protected]#@.. Από το λαό. Τα λοιπά δεν αξίζουν μία.

 2. avatar Adiafthorospromitheas1

  Καταλάβαμε!!! Ο άλλος ο κακός που έθετε βέτο δεν ήταν καλο παιδι και έπρεπε να πάρει το κουβαδακι του και να φύγει! Ενώ αυτός τώρα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός αφού ποτέ δεν λέει ΟΧΙ και ενίοτε το ΟΧΙ το κάνει ΝΑΙ Πρόβλεψή: Ο Αλέξης δεν θα φύγει ποτέ απο την καρέκλα του Πρωθυπουργού!!

  1. avatar τον

   στηριζει η τροικα ....αργα το καταλαβε και εκανε μια αριστερη στροφη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει