Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα, με παράλληλη αναφορά και στο ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, έκανε απόψε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «προκλητικότατη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαιοσύνη», ενώ όσον αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση και στα ζητήματα στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, είπε ότι «για αυτά που χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν πρέπει να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση με την εκκλησία της Ελλάδος και έναν έντιμο διάλογο.»

Επίσης, αναφερόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεταναστευτικό, είπε μεταξύ άλλων ότι «θα ερευνήσουμε που πήγαν όλα τα χρήματα που πήρε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα από την Ευρώπη», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία ήδη τρίζει και αυτό το οποίο ζούμε τους τελευταίους μήνες και τελευταίες εβδομάδες είναι ένας θίασος του παραλόγου» και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Ειδικότερα, όσον αφορά την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τρίτο πρόγραμμα και καταλαβαίνω την ανάγκη που κάποιοι έχουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στη χώρα μας. Όμως, ούτε ο κ Μοσκοβισί, ούτε κανείς άλλος Ευρωπαίος, δεν θα υποστεί τις μειώσεις των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου. Το να πανηγυρίζει κανείς για δήθεν επιτυχία του τρίτου προγράμματος, όταν το τρίτο πρόγραμμα ήταν τελείως αχρείαστο, το θεωρώ και υπερβολικό και πιστεύω ότι έχει και ένα στοιχείο πρόκλησης απέναντι στην ελληνική κοινωνία. ‘Αρα και εγώ θα συνιστούσα με τη σειρά μου σε όλες και σε όλους να αποτυπώσουν την πραγματικότητα αντικειμενικά και να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα που δυστυχώς δεν μοιάζει με τις άλλες χώρες που βγήκαν τα προγράμματα.»

Ακόμη είπε ότι «εμείς δεν ψηφίσαμε περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, διότι ήμασταν και είμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και τις καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή», επισημαίνοντας ότι «αυτές οι πρόσθετες περικοπές είναι ένα ακόμα τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα και του μεγάλου κόστους που πρέπει να καταβάλλει η ελληνική κοινωνία από το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015.»

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία ήδη τρίζει και αυτό το οποίο ζούμε τους τελευταίους μήνες και τελευταίες εβδομάδες είναι ένας θίασος του παραλόγου.»

Όπως πρόσθεσε, «δεν ξέρω τι είναι αυτό το οποίο ενώνει και τι είναι αυτό το οποίο χωρίζει τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα, αλλά ένα είναι βέβαιο. Αυτό που τους ενώνει είναι το πάθος και η αγάπη τους για την εξουσία, ενώ είναι επίσης βέβαιο ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία.»

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκύψει άλλη πλειοψηφία σε αυτή τη Βουλή και αυτός ο τραγέλαφος, ο οποίος έχει και μία συνταγματική διάσταση, δηλαδή να ισχυρίζεται το μικρό κόμμα του κυβερνητικού εταίρου, ότι δεν στηρίζει κεντρικές αποφάσεις του κ. Τσίπρα πρέπει να τελειώνει.»

Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, η επόμενη κυβέρνηση χρειάζεται μία καθαρή εντολή και η μόνη απάντηση για να μην είμαστε παγιδευμένοι σε αυτό το περιβάλλον τοξικότητας και αβεβαιότητας, είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό.»

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την περίπου γραφική προσπάθεια διαφόρων κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά ως ακροδεξιό την ίδια στιγμή που ο κ Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά και την ίδια στιγμή που ο κ Τσίπρας με τις κινήσεις του υπήρξε ο μεγάλος χορηγός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, διότι είναι αυτός ο οποίος συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτός οποίος κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να ενθαρρύνει τη δημιουργία ακραίων κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας προκαλώντας φυσικά με αυτό τον τρόπο πολιτική αστάθεια.»

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε στην συνέχεια, «όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται και τον ιδεολογικό προσανατολισμό τον δικό μου, αλλά και τη μεγάλη πλατιά απήχηση την οποία έχει η Νέα Δημοκρατία» και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη, η οποία σήμερα προσδοκά να μπορέσει να μιλήσει σε όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι και δικαιολογημένα θα έλεγα από τον κ. Τσίπρα και οι οποίοι πιστεύουν και περιμένουν από μας κάτι τι καλύτερο για την επόμενη μέρα. Σε αυτούς τους πολίτες απευθυνόμαστε με μετριοπάθεια με έναν λόγο συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο, χωρίς ακρότητες, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς εξάρσεις».