«Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αποτελεί πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο δώρο της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ, στα αμερικανονατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια ελέγχου της περιοχής και στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π.Λαφαζάνης.

«Αυτή η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων θα ενισχύσει την χειραγώγηση και την αποικιοποίησή τους στον ευρωατλαντισμό, δεν θα βοηθήσει την ειρήνη, την ασφάλεια, την σταθερότητα και την συνεργασία στην περιοχή μας, ενώ ειδικότερα θα αποτελέσει και πλήγμα για τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά, μόλις γίνει γνωστή ολόκληρη η συμφωνία.

«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον» σημειώνει και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι αυτή η απαράδεκτη “συμφωνία” δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο λαός είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα».