Η ανάρτηση ενός δημοτικού συμβούλου στην Καβάλα, με την οποία επικρότησε την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το Σάββατο (19/05), προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τόσο στα social media όσο και στην τοπική κοινωνία.

Οι αντιδράσεις αυτές οδήγησαν τον Χρήστο Πασχαλίδη να υποβάλει την παραίτησή του, μέσω της οποίας τόνισε ότι είχε δει το βίντεο «μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών», ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους συνδημότες του, λέγοντας ότι «έχω μάθει να αναλαμβάνω πάντα τις συνέπειες των πράξεων μου και να μην κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες».

Η ανάρτηση του τέως (πλέον) δημοτικού συμβούλου στο Facebook, έγραφε: «Πήρε αυτό που του άξιζε, μπράβο στα παλικάρια. Σειρά να παίρνουν οι βουλευτές-προδότες», έχοντας ποστάρει από κάτω την είδηση με την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή παραίτησής του, ανέφερε τα εξής: «Σε σχέση με την χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά με την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Είχα δει, δυστυχώς, το βίντεο μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών. Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται.

Μπορεί πολλοί από τους Έλληνες να είναι αγανακτισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν άλλοθι και δικαιολογία σε πράξεις βίας. Έχω μάθει να αναλαμβάνω πάντα τις συνέπειες των πράξεων μου και να μην κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες.

Για τον λόγο αυτό υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβαλας, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συνδημότες μου».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία μέσω του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι επικοινώνησε άμεσα με τον Χρήστο Πασχαλίδη και τον προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αδικαιολόγητα τα όσα ανέφερε στην ανάρτησή του. Απέδωσε την πράξη στο νεαρό της ηλικίας του, ωστόσο σημείωσε ότι τα όσα έγραψε δεν δικαιολογούνται.

TAGS