Για «επίδειξη εχθρότητας προς τον λαό και τους εργαζόμενους» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Από τη μία παραδίδει μέσω δημοπρασίας σε ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, την επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων και απ’ την άλλη χρησιμοποιεί τους εισαγγελείς και την ωμή βία των ΜΑΤ, τα γκλομπς και τα χημικά, για να αντιμετωπίσει την αγωνιστική και δίκαιη διαμαρτυρία των εργαζομένων».

Σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι ενώ οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν να επισκευάσουν τα οχήματα με λιγότερα χρήματα από τους ιδιώτες, τελικά οι ενέργειες της δημοτικής αρχής δείχνουν ότι «στόχος της είναι να παραδώσει συνολικά την καθαριότητα στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης».

«Αποκαλυπτικός για τα σχέδια του δημάρχου ήταν και ο τρόπος που μεθόδευσε τη δημοπρασία, ασκώντας τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων και κάνοντας προληπτικές προσφυγές στην εισαγγελία» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το δε ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και για τις «πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ που χρησιμοποιήθηκαν κατά των εργαζομένων, καθώς για την επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα και να μιλήσουν στους εργαζόμενους που μετείχαν στην επιτροπή για τις δημοπρασίες».

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να καταδικάσει την πολιτική και τον αυταρχισμό του δήμαρχου Θεσσαλονίκης και τα κόμματα που τον στηρίζουν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.