Σίγουρος ότι η κυβέρνηση «θα ολοκληρώσει 100% την τετραετία» εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε πως είναι «πολιτικά έντιμο» να υλοποιηθούν τα μέτρα που ψήφισε, ενώ σημείωσε πως είναι «άλλο πράγμα η επιτροπεία και άλλο η εποπτεία».

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Epsilon και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, είπε: «Μιλάμε για αναδοχή… Όπως κάθε μεταρρύθμιση, έτσι και αυτή θα συναντήσει αρχικά αντιδράσεις. Νομίζω το φίλτρο των κοινωνικών λειτουργούν είναι αυστηρό, άρα υπάρχουν οι εγγυήσεις και η εμπειρία για να διαπιστωθεί εάν είναι προς όφελος των παιδιών. Η κοινωνία εξελίσσεται, μπορεί να έχω και εγώ ενδεχομένως τις επιφυλάξεις, όπως οποιοσδήποτε πολίτης, αλλά η κοινωνία προχωράει».

Για τις μειώσεις στις συντάξεις, ανέφερε: «Αυτοί που συνεχώς φέρνουν το θέμα στο προσκήνιο, ελπίζουν ότι θα τους δώσει πόντους. Μήπως όμως φοβούνται κάτι άλλο; Η χώρα αυτήν τη στιγμή πρέπει να τηρήσει τα συμφωνημένα, για να φτάσει στον Αύγουστο του ’18. Το θέμα των συντάξεων έρχεται το ’19. Θα βγει η χώρα από τα μνημόνια, από τη σκληρή επιτροπεία και θα υπάρχει εποπτεία. Άλλο πράγμα η επιτροπεία και άλλο η εποπτεία».

Με τον κ. Κουρουμπλή να συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση αυτή έχει πολιτική εντιμότητα. Ψήφισε αυτά τα μέτρα για να πάει η χώρα σε αυτήν την πορεία και είναι πολιτικά έντιμο να τα υλοποιήσει. Γιατί μετά κάποιος θα την κατηγορήσει ότι ενώ τα ψήφισε, πάει στις εκλογές γιατί φοβάται το κόστος».

Αναφορικά με τις δηλώσεις της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε: «Με εξέπληξαν, διότι η Φώφη Γεννηματά έκανε μια πρόταση να πάμε σε συζήτηση για το Σύνταγμα και ξαφνικά έρχεται και λέει εκλογές, να προηγηθεί και του Μητσοτάκη»

«Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και εμείς να διακόψουμε αυτή την προσπάθεια. Έχει βάρος αυτή η εκτίμηση;}, διερωτήθηκε, για να τονίσει ότι «θεωρώ πως είναι μεγάλο σφάλμα».