Συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια του Δικηγορικού και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, είχε το μεσημέρι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής της στο νησί.

«Έχουμε έρθει στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που απευθύνουμε στους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πολίτες, σε όλους να στρατευτούν στο κάλεσμά μας για να αποτρέψουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και συνολικά το ξεπούλημα της χώρας μας. Θα μιλήσουμε για αυτά που καίνε. Για την αρπαγή των σπιτιών των πολιτών. Θα σταθούμε απέναντι και στους πλειστηριασμούς που έγιναν και σε όσους θα γίνουν, ώστε να τους ακυρώσουμε στην πράξη», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την ίδια ώρα αναφερόμενη, στη στάση των συμβολαιογράφων της Κέρκυρας να απέχουν από όλους τους πλειστηριασμούς της Περιφέρειας του Εφετείου Κέρκυρας, τη χαρακτήρισε ως «αξιέπαινη αντίσταση».

«Είναι αξιέπαινη η αντίσταση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, γιατί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν είναι αυτό το οποίο λέγεται. Δεν είναι δηλαδή, η διαδικασία εναντίον κάποιων προνομιούχων, είμαι μία διαδικασία η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούν να παίρνουν τα σπίτια όλων μας. Και στην Αθήνα και την υπόλοιπη επικράτεια, όπου εφαρμόζεται αυτό το ακραίο μέτρο. Ήδη υπάρχουν απλοί άνθρωποι και οικογένειες που αντιμετωπίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη φρικαλέα προοπτική να ξεσπιτωθούν, μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Συνεχίζουμε τις συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα, για να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Καλούμε τους συμβολαιογράφους, τους δικηγόρους, αλλά και όλους τους πολίτες να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα των δράσεων μας» είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.