«Προεκλογικά, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ και την κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, ο Ε. Βενιζέλος «φαίνεται να προσχωρεί στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό πραγματικά το ευχόμαστε».

Όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί, εδώ και δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν υιοθετούσε μέτρα ανάπτυξης, αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, δεν εφάρμοζε αυτά που υπόσχεται τώρα;  Χρειάστηκε να προκηρυχθούν οι εκλογές για να ομολογήσει, ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος, αυτό που επίμονα τονίζει, εδώ και καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ: Ότι, δηλαδή, μόνο με μέτρα ανάταξης και ανάπτυξης μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

«Μέτρα τα οποία, όταν ο Αντώνης Σαμαράς τα πρότεινε, οι κύριοι Παπανδρέου – Βενιζέλος, πάντα τα λοιδορούσαν», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.