Την ώρα, που ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, με όρεξη για δουλειά, κάποιοι φαίνεται ότι τρομάζουν σε αυτή την προοπτική και επιχειρούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την είσοδο τέτοιων ανθρώπων.

Πώς αλλιώς, άλλωστε, μπορεί να εξηγηθούν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και -όπως όλα δείχνουν- υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης;

«Άσπονδοι φίλοι» του Καλλίρη επιχειρούν με κάθε τρόπο, μέσω blogs, sms, mail, και κατ΄ ιδίαν «διαρροών», να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό του, με στόχο να ανακόψουν την έντονα ανοδική πορεία του, που καταγράφει ήδη στις τοπικές δημοσκοπήσεις.

Φαίνεται ότι δεν επιθυμούν να δώσουν την ευκαιρία σε αυτοδημιούργητους και καθαρούς ανθρώπους, που πρωταγωνιστούν με τις παρεμβάσεις τους και τις προτάσεις τους στην οικονομική ζωή της χώρας, να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την εκλογή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Φαίνεται ότι επιθυμούν να διατηρήσουν το σάπιο παλαιοκομματικό σύστημα του ρουσφετιού, της πελατειακής λογικής και της οικογενειοκρατίας.

Σε μια περίοδο, όπου η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς με νέα και σύγχρονη λογική, οι επιθέσεις, που δέχονται πρόσωπα όπως ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πελοπίδας Καλλίρης, πηγάζουν εκ του πονηρού.