«Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το θέμα των παράνομων μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα, περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδηςδεσμεύθηκε για τη δημιουργία κλειστών χώρων φιλοξενίας -που θα έχουν κλειστή περίφραξη- με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όπου θα υπάρχει στέγη, τροφή, άθληση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και λατρευτικοί χώροι για τους μετανάστες. «Έτσι», είπε, «μετά από δύο με τρεις μήνες οι παράνομοι μετανάστες θα φεύγουν από αυτούς τους χώρους με αεροπορικό εισιτήριο και χαρτζιλίκι, αλλά με αποκλειστικό προορισμό την πατρίδα τους».

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατοίκων, κυρίως της επαρχίας, κατά της δημιουργίας κλειστών κέντρων φιλοξενίας αναρωτήθηκε «τι είναι τελικά πιο επικίνδυνο, να κυκλοφορούν στους δρόμους ή να φυλάσσονται με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ορατό το διάστημα επιστροφή τους στην πατρίδας;».

Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα φύγουν όλοι οι πάγκοι παράνομων μικροπωλητών από τις γωνιές της πρωτεύουσας. Παραδέχθηκε ότι η χώρα δέχεται πιέσεις για αποχώρηση από τη συνθήκη του Σένγκεν, αλλά αυτό, όπως είπε, θα σημάνει επιστροφή στο ’70 και αυτό δεν αξίζει στη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα, που υφίσταται αυτή τη βίαια υποβάθμιση.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Ν.Δ. για το θέμα είπε ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά να αντιμετωπιστεί το θέμα με τρόπο ανθρώπινο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.