Προεκλογικό πυροτέχνημα σε βάρος της περιφέρειας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης το θέμα των χώρων φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στον FM-102 υποστήριξε ότι «κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Το όλο θέμα είναι αστείο» και εξέφρασε την απορία του για το «πως ο κ. Παπαδήμος επέτρεψε να εμπλακεί το όνομα του σε μια τέτοια υπόθεση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, το θέμα ανακινήθηκε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και εκτίμησε ότι με τις προτεινόμενες λύσεις θα αλλοιωθούν οι τοπικές κοινωνίες. «Θα μαρτυρήσουν και θα υποφέρουν οι περιοχές και οι τοπικές κοινωνίες που θα λειτουργήσουν τα 30 στρατόπεδα», είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι μια είναι η λύση για ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού κοινωνικού και πολιτικού προβλήματος. «Να απελαθούν από τη χώρα μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Να εφαρμόσουμε τη ποσόστωση που ισχύει και από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή 2 – 2,5% και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες να φύγουν». Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βοηθήσει, απαλλάσσοντας την Ελλάδα από το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, με το να προστατεύει τα ελληνικά σύνορα, τα οποία – όπως είπε – είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Δεν θα είχαμε ανάγκη πακέτων. Θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε μόνοι μας. Πως μπορούμε να συντηρούμε τόσους ξένους όταν δεν μπορούμε να ταΐσουμε το σπίτι μας; Δεν αντέχει η οικονομία μας. Να τους βάλουμε να κάνουν μια παραγωγική δουλειά για να κερδίζουν το ψωμί τους, και να μην ζουν σε βάρος του Ελληνικού λαού», είπε.

Επίσης πρότεινε να εκδώσει η χώρα μας ταξιδιωτικά έγγραφα και να τα δώσει στους παράνομους μετανάστες προκειμένου να φύγουν στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε πλέον άλλο να υποφέρουμε αυτή την κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Στο τέλος, θα έλθει κάποια στιγμή που θα σκάσουμε. Δεν θα αναπνέουμε. Εάν αύριο έχω κάποια θέση κλειδί, θα τους διώξω. Δεν υπάρχει περίπτωση», κατέληξε.

Νέα επίθεση στη Χρυσή Αυγή

Εξ άλλου, ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε εκ νέου στη «Χρυσή Αυγή», εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει «μια εξαιρετική περιποίηση από κάποιες συγκεκριμένες γραφίδες και μικρόφωνα του Τύπου». Χαρακτήρισε τη «Χρυσή Αυγή», ως κόμμα που «πραγματικά προβάλει το φαιδρό και ποταπό πρόσωπο του ναζισμού, του Χιτλερισμού, του Γκαιμπελισμού» και είπε ότι ενώ ο ίδιος πριν 12 χρόνια είχε δεχθεί σκληρές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς όπως «φασίστας» και «ακραίος», τώρα δεν βλέπει τέτοια ανάλογη αντιμετώπιση.

«Ίσως και να βολεύει κάποιους αυτή η κατάσταση. Ανατρέχοντας στα εξώφυλλα και στο περιεχόμενο των περιοδικών τους, βλέπω και διαβάζω ότι κάνουν συνεχείς αναφορές και υμνούν το ναζισμό, το Χίτλερ και το Σατανισμό. Όλα αυτά τώρα αποκρύπτονται», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης και χαρακτήρισε τη «Χρυσή Αυγή» ως «εραστές του Χίτλερ».