Για διάλυση του κοινωνικού ιστού και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με νέους ανέργους, στο πλαίσιο των επαφών του με στρώματα του πληθυσμού, τα οποία πλήττονται ιδιαιτέρως από την κρίση.

Ο κ. Κουβέλης είπε, ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα και επισήμανε ότι είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μέτρα προστασίας των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με δεδομένο, ότι οι νέοι άνθρωποι είναι οι τραγικοί πρωταγωνιστές στα ποσοστά της ανεργίας.

Ο νέος εργαζόμενος σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καταφέρνει να επιβιώνει χάρη στην οικονομική βοήθεια που παίρνει από την οικογένεια, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας, ότι η πλήρης ανυπαρξία κρατικής κοινωνικής πολιτικής, επιδεινώνει το πρόβλημα.

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη, ότι το επιχείρημα πως αιτία της υψηλής ανεργίας είναι η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων δεν ευσταθεί, γιατί οι νέοι εργαζόμενοι διαθέτουν δεξιότητες και γνώσεις πολύ περισσότερες από αυτές που χρειάζονται για να εκτελέσουν αποτελεσματικά την εργασία τους, υπογραμίζοντας ότι η νέα γενιά, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κοινωνικό ζήτημα με πολλαπλές διαστάσεις, δημογραφικές, πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές.