Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, μετά την παράταση που δόθηκε, λόγω αυξημένης προσέλευσης στα περισσότερα εκλογικά κέντρα, η ψηφοφορία για την προσέλευση στη διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, σε περιορισμένο αριθμό κέντρων θα παραταθεί για λίγο η διαδικασία, λόγω επιπλέον προσέλευσης.

Υπολογίζεται ότι 200.000 πολίτες προσήλθαν στις «πράσινες» κάλπες και έδωσαν τον «οβολό» των 2 ευρώ, για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Στο μεταξύ, κάλπες σε 61 εκλογικά τμήματα, 25 εκ των οποίων στη Γερμανία, στήθηκαν και στο εξωτερικό ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην διαδικασία οι Έλληνες της διασποράς.

Παρόλα αυτά, μικρά προβλήματα σημειώθηκαν σε κάποια τμήματα. Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων όπου είχε στηθεί η κάλπη για την εκλογική διαδικασία, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πλήθους που βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω από το κτήριο. Τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και στο Λουτράκι. Σύμφωνα με το γραμματέα της τοπικής δημοτικής οργάνωσης, Γιάννη Κακούρο, γύρω στις 15.30 περίπου δέκα άτομα, από τον ευρύτερο αριστερό χώρο -κατά δήλωσή του- πήγαν έξω από το κτήριο όπου ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση των εν λόγω ατόμων κι ενώ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Πανελλαδικά οι εσωκομματικές εκλογές διεξήχθησαν σε 768 εκλογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν 1.074 κάλπες. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αποτελούνται από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων της χώρας, με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών των Συντονιστικών Επιτροπών των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών.

Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), που εποπτεύει την εκλογική διαδικασία, αναμένεται να εκδώσει τα πρώτα αποτελέσματα αμέσως μετά την πιστοποίηση των εγγραφών και την παραλαβή, από το ηλεκτρονικό σύστημα, του 25% των ψηφοδελτίων. Υπολογίζεται οι πρώτες ανακοινώσεις να γίνουν γύρω στις 7 και μισή το απόγευμα.