Έκκληση στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης, Χρύσα Αράπογλου, Σπύρος Βούγιας, Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης και οι γραμματείς των οργανώσεων του Κινήματος στην Κεντρική Μακεδονία, Γιώργος Γεράκης, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, εξήραν τη συμπεριφορά και τη στάση του υποψήφιου προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, ιδίως από την ώρα που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, τόνισαν την ανάγκη να αποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ τις σχέσεις του με την κοινωνία, που τραυματίστηκαν, και είπαν ότι ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για τις εκλογές της Κυριακής.

Η αυτονόητη εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποχή από τις εσωκομματικές εκλογές, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Προσέθεσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι για τα δύσκολα και πως θα το αποδείξει για άλλη μια φορά, ενώ, απευθυνόμενος σε όσους είναι απογοητευμένοι, τους κάλεσε να πάνε στις κάλπες και να παλέψουν συλλογικά για τη δικαίωσή τους.

Η κ. Αράπογλου είπε ότι η αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα έπρεπε να είχε γίνει την επομένη που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι δεν σηκώνει άλλη αμφισβήτηση αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές «δοκιμασία δημοκρατίας».

Ο κ. Βούγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποκατασταθούν οι διαταραγμένες σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη βάση του και την κοινωνία.

Η κ. Καϊλή είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε και πολλά λάθη, τόνισε ότι το Κίνημα δεν πρέπει να απογοητεύσει ξανά και πρέπει να διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούς.

Ο κ. Γερανίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δρομολογεί την επανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και άφησε αιχμές εναντίον της Λούκας Κατσέλη, του Χάρη Καστανίδη και των άλλων βουλευτών που ακολουθούν το πολιτικό εγχείρημα της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

Σύμφωνα με τους γραμματείς των οργανώσεων, δεν υπάρχουν μαζικές αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ προς την «Κοινωνική Συμφωνία», εκτός από έναν μικρό αριθμό στελεχών που παραιτήθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν στο Κίνημα.

Τα πιστοποιημένα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 54.500. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 σε όλο το νομό είχαν πάρει μέρος 65.000 άτομα και η εκτίμηση των κομματικών στελεχών είναι ότι η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής θα κυμανθεί στο 50% της προηγούμενης.

Στον νομό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν 51 εκλογικά κέντρα (17 στην Α΄ εκλογική περιφέρεια και 34 στη Β΄), στις Σέρρες και τη Χαλκιδική από 14, στην Ημαθία και την Πέλλα από 12, στο Κιλκίς 10 και στην Πιερία 8. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης τα εκλογικά κέντρα θα βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ και στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.