Επισημοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου η ίδρυση ενός νέου κόμματος από τους Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη και αρκετούς από τους διαγραμμένους βουλευτές που δεν ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο στη Βουλή που εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο στο χώρο που απευθύνονται ή επιχειρούν να απευθυνθούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Σήμερα το μεσημέρι στην Αίγλη, πέραν των Κατσέλη και Καστανίδη θα βρεθούν διαγραμμένοι βουλευτές αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με την παρουσία τους θα επισημοποιήσουν την έξοδό τους από αυτό. Βουλευτές όπως ο Λ. Μίχος, ο Α. Τριανταφυλλόπουλος, η Μ. Κυριακοπούλου, η Κ. Τεκτονίδου, ο Γ. Κασάρας θεωρούνται ήδη κομμάτι του νέου κόμματος, οι συζητήσεις όμως για νέες προσχωρήσεις δε σταματούν εδώ.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Λ. Κατσέλη και ο Χ. Καστανίδης έχουν προσεγγίσει ήδη στελέχη του κομματικού, αυτοδιοικητικού και συνδικαλιστικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ όπως ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας (και διάδοχος του Λάμπρου Μίχου) Γ. Καπλάνης, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο, Μ. Βασιλιάς, ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής της Στερεάς Ελλάδας Τ. Γεραλής, οι πρώην βουλευτές και παλαιοί συνεργάτες του Γερ. Αρσένη Χρ. Κοκκινοβασίλης και Δημ. Πιπεργιάς κ.α. Βρίσκονται όμως σε συζητήσεις και με τους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιάννης Παπαμανώλης, Ματατζή Τσετίν, Ηλίας Θεοδωρίδης και Γιάννης Αμοιρίδης) που οι πληροφορίες του θέλουν να οδεύουν προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Χθες πάντως ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» ότι προτίθεται να πολιτευτεί στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη Δημοκρατική Αριστερά. Μία τρίτη κατηγορία συνομιλητών της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη είναι βουλευτές, πρώην βουλευτές και στελέχη που θεωρούν από τη μία πλευρά ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ελπίδες επανεκλογής και από την άλλη εκτιμούν ότι μετά την επικράτηση του Ευ. Βενιζέλου την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές δε θα έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ…

Όπως είναι αναμενόμενο, οι παράγοντες του νέου κόμματος δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι το όνομα θα είναι Δημοκρατικός Σοσιαλισμός και ότι το σύμβολο θα είναι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο (όπως το σύμβολο του ΕΣΚ που ίδρυσε ο Γερ. Αρσένης το 1987). Επιβεβαιώνουν ότι όνομα και σύμβολο θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα και πως τη Δευτέρα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για τις αρχές και τις θέσεις του νέου κόμματος που όπως ήδη συζητείται θα παραπέμπουν στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

«Οι ριζικές μεταβολές που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος επιβάλλουν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Σας προσκαλούμε στην ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης νέου πολιτικού φορέα ο οποίος φιλοδοξεί να επιτύχει μία νέα κοινωνική συμφωνία για την Ελλάδα , στην Ευρώπη» αναφέρεται στην πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση.