Σε αυστηρούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο σε ανακοίνωση-απάντησή του προς τη ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το 2014 «όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα». Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «αθλιότητα του κ. Καμμένου» που «ξεπέρασε κάθε όριο» και τονίζει ότι είναι ντροπή για τη χώρα η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του υπουργού Άμυνας.

«Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα που έχει ως εξής:

«Κύριε πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος. Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.

Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Εξάλλου, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε στα social media: «Ο πανικός και το άγχος του κ. Καμμένου για τη θέση του τον οδηγούν σε αθλιότητες και ψέματα. Έχει πάρει ήδη τις απαντήσεις του στη Βουλή πριν λίγες ημέρες, και θα τις ξαναπάρει».