«Θα συνεχισθούν» οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές, τόνισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ενώ παρέπεμψε στο σημερινό Eurogroup για τις περαιτέρω αποφάσεις για την ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην Κυβέρνηση Παπαδήμου για το νέο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, ωστόσο είπε πως αποτελούν ένα πρώτο βήμα θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις.
Ο Ράις είπε πως η τρόικα και το ΔΝΤ θα επιδιώξουν να λάβουν διασφαλίσεις ότι μετά τις εκλογές οι συμφωνημένες πολιτικές δεν θα αλλάξουν. «Δεν είναι απαραίτητο να είναι γραπτές οι διαβεβαιώσεις», τόνισε.

«Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι να εφαρμοσθούν τα νέα μέτρα. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο και να κατανείμουμε δίκαια τα βάρη», δήλωσε ο κ. Ράις.

Ερωτηθείς για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είπε πως το ΔΝΤ δεν έχει άποψη για τον συνδυασμό PSI και εμπλοκής του επίσημου τομέα, ενώ ξεκαθάρισε πως πριν προχωρήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα πρέπει να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πολιτικές από την ελληνική κυβέρνηση.