Χωρίς διευκρινίσεις για το ποια ακριβώς λύση έχει βρεθεί για την κάλυψη των 300 εκ. ευρώ, το Μαξίμου ενημέρωσε επισήμως πριν από λίγο ότι «ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με το θέμα το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ».

Οι πληροφορίες λένε ότι αναμένεται τώρα δήλωση από τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, ώστε να διευκρινιστεί από πού βρέθηκε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ και αν τελικά θα θιγούν οι επικουρικές συντάξεις και πόσο.