Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε δήλωση του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιώργου Σταυρόπουλου στον Αθήνα 9,84, με την οποία κάνει ευθέως λόγο για ποινικές ευθύνες όλων όσοι οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και μάλιστα καλεί για απόδοση ευθυνών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρόπουλος «θεωρώ ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, ο ένας δείχνει τον άλλο και αυτό είναι πολύ κακό… Πάντως η χώρα πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν».

Στην ερώτηση εάν εννοεί πολιτικές ευθύνες, ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε πως μιλάει κυρίως για το θέμα της πολιτικής απόδοσης. Ωστόσο, επεσήμανε πως «εάν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού».

Στη διευκρινιστική ερώτηση εάν αναφέρεται και σε ποινικές ευθύνες τόνισε «ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα».

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης λήγει «όταν θα ολοκληρωθούν όλες αυτές οι δεσμεύσεις οι οποίες ανέλαβε η κυβέρνηση», εκτιμώντας πάντως ότι ο ίδιος δεν ξέρει «αν οι εκλογές είναι ο καλύτερος δρόμος» τη δεδομένη στιγμή.