Το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη κατηγόρησε ο τέως δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στην Αθήνα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο κ.Κακλαμάνης έριξε τα πυρά του στο δήμαρχο, κατηγορώντας τον για παντελή έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων που γίνεται σε βάρος των πολιτών.

«Μία ώρα έντονης βροχόπτωσης, στην Αθήνα, ήταν αρκετή για να φανερωθεί, για ακόμη μία φορά, το μέγεθος της παντελούς ανυπαρξίας σχεδιασμού από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Καμίνη.

Τα προβλήματα, που έκαναν την εμφάνισή τους σε σπίτια και καταστήματα δημοτών αλλά και σε πεζούς και οχήματα, οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στην αμέλεια του δημάρχου και των συνεργατών του, καθώς, για πρώτη φορά, δεν υπογράφηκε καμία εργολαβία στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να καθοριστούν τα φρεάτια όμβριων υδάτων» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης.

Και συνεχίζει: «Η οικονομία των 500-600 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, που απαιτούνται για τον καθαρισμό των φρεατίων, είναι «ψίχουλα», μπροστά στις ζημιές που υπέστησαν οι δημότες.

Η δικαιολογία περί εξοικονόμησης πόρων, δεν έχει καμία βάση, όταν η πόλη μένει «ανοχύρωτη» σε περιστασιακά, έστω και ακραία, καιρικά φαινόμενα.

Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει οι αρμόδιοι στην Κοτζιά ότι η οικονομία, στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη, αλλά όχι σε βάρος των δημοτών και της οικονομικής ζωής της πόλης» λέει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας».