«Ουδεμία ανοχή σε φασίζουσες πρακτικές» δεν θα δείξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη συνάντησή του με Ασφάκ Μεχμούντ, ο οποίος δέχτηκε την άγρια επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου (07/10) στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Τόσκας δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τον Πακιστανό μετανάστη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα και τον Πάνο Λάμπρου, υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην τελευταία επίθεση στον Ασπρόπυργο και την κατάσταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνομιλητές του κ. Τόσκα, του εξέθεσαν με λεπτομέρειες την κατάσταση, παρουσιάζοντας μια εικόνα γενικευμένων διώξεων των μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο και την Δυτική Αττική, ζητώντας την παρέμβασή του, ούτως ώστε να μπει φρένο στην δράση ακροδεξιών και ρατσιστικών στοιχείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, για να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη, όπως και για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους πολίτες στην περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση στις αστυνομικές Αρχές.