Δήλωση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μέσω αυτής έστειλε το μήνυμα στους μαθητές πως «τον σημερινό κόσμο που ζούμε, μπορούμε να τον εξηγήσουμε με τη δύναμη της γνώσης» και ότι «με την οργάνωση της πάλης μπορούμε και να τον αλλάξουμε»!

«Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς. Καλή δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, που στις μέρες μας είναι ακόμα πιο απαραίτητη για τον άνθρωπο, για να στέκεται στα πόδια του, να μπορεί να εξηγεί τον κόσμο, να μπορεί να τον αλλάζει», δήλωσε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας.

Και συμπλήρωσε: «Βέβαια, αυτή η προσπάθεια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα για τα παιδιά κυρίως των λαϊκών οικογενειών, που μετράνε μέρα με τη μέρα νέες μεγάλες απώλειες. Που αναγκάζονται κάθε Σεπτέμβρη να αποφασίσουν “τι θα κόψουν” από τα απολύτως αναγκαία για τα παιδιά τους, για τη μόρφωσή τους, την πρόσβασή τους στην τέχνη, στον αθλητισμό, που είναι απαραίτητα για τη νεολαία.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφωθούν ουσιαστικά. Γιατί κανένας νέος άνθρωπος δεν είναι σήμερα περιττός. Κανένας νέος δεν είναι ανήμπορος μπροστά στη γνώση».

«Τον σημερινό κόσμο που ζούμε, με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να τον εξηγήσουμε. Με την οργάνωση, όμως, της πάλης μπορούμε και να τον αλλάξουμε!» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.