«Δεν θεωρώ ότι τρόπος που διαχειρίζονται τα κόμματα τα οικονομικά τους είναι ο καλύτερος δυνατός: Πρώτον, δεν κρατούν όλοι βιβλία τρίτης κατηγορίας, τουλάχιστον. Ο νόμος βέβαια τους επιτρέπει να έχουν βιβλία εσόδων – εξόδων. Το δεύτερο είναι ότι τα κόμματα δεν έχουν εσωτερικό έλεγχο.

Όταν δεν λειτουργούν δημοκρατικά (και) είναι αρχηγικά, υπάρχει μια ηγετική ομάδα που κάθε φορά χειρίζεται το σύνολο της λειτουργίας του κόμματος, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν γίνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης, εξηγώντας γιατί είχε δηλώσει ότι δεν είναι τιμητικός ο τρόπος που τα κόμματα διαχειρίζονται τα οικονομικά τους.

Ο κ Αργύρης, υποστήριξε ότι ο νόμος θα πρέπει να γίνει πιο σαφής και πρόσθεσε: «Πρέπει να βάλει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ότι από τη στιγμή που παίρνεις έστω και ένα ευρώ κρατική επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα το κράτος, όχι να ελέγχει μόνο τα έσοδα (αλλά) και τα έξοδα. Έχουμε παραστατικά στοιχεία. Παίρνουν οι ορκωτοί λογιστές τα παραστατικά και κοιτάνε αν πράγματι ανταποκρίνονται. Αυτό είναι μια “μπακαλίστικη” διαδικασία. Θα πρέπει να γίνεται πλήρης διαχειριστικός έλεγχος».

Αναφορικά με το δανεισμό των κομμάτων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Αν οι τράπεζες έχουν πράγματι τις εγγυήσεις για να δώσουν τα χρήματα, τα δίνουν. Αλλά να μην τα δίνουν γιατί είναι κόμμα. Γιατί το κόμμα μπορεί να κυβερνήσει, άρα αυτός που θα κυβερνήσει, ο υπουργός Οικονομικών, μπορεί να διορίσει το διοικητή της Τράπεζας, άρα εγώ μπορώ να είμαι ξανά διοικητής μιας τράπεζας ή να έχω εύνοια. Έτσι ξεκινάει η ευνοιοκρατία και το πελατειακό σύστημα».