Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρές πιθανότητες να χρεωκοπήσει εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, επισημαίνοντας πως βασική παράμετρος για τη χώρα είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αποφύγουμε τη χρεωκοπία» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «αν δεν πετύχει τους στόχους της η Ελλάδα, θα έχει διαρκή κίνδυνο χρεωκοπίας» προειδοποίησε και εκτίμησε: «Θα πάρουμε και την επόμενη δόση, το κρίσιμο είναι οι επόμενες».

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, χαρακτήρισε όμως τη νέα κυβέρνηση «συμβολαιογραφική». «Πρόκειται για κυβέρνηση συμβολαιογραφική, με 48 υπουργούς, που φορτώθηκε ο κ. Παπαδήμος και θα έλεγα ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν είναι και οι πλέον επιτυχημένοι στο έργο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη εκτίμησε ότι θα γίνει «μισό βήμα».

«Έχω την αίσθηση ότι το “πράσινο φως” στην ΕΚΤ για να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών δεν θα καλύπτει την Ελλάδα, αλλά τις “χώρες αιχμής” Ιταλία και Ισπανία. Θα αποτραπεί η κατάρρευση της ευρωζώνης, αλλά η πίεση πάνω μας θα παραμείνει η ίδια, στη θέση του επαίτη που πιέζεται από τα spread»,Γ είπε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Παπαντωνίου άφησε δε αιχμές για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, λέγοντας ότι «η φούσκα προέκυψε μετά το 2004 όταν η Ελλάδα άρχισε να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα παράγει. Υπάρχουν κυβερνήσεις που κτίζουν και κυβερνήσεις που αφήνουν το κτίριο να καταρρεύσει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.