Γιούνκερ: Η Ελλάδα μας χρειάζεται κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα

«Ένα από τα μεγάλα προβλήματα μας είναι με τους Έλληνες συναδέλφους και φίλους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:52
24/03/2017
Γιούνκερ: Η Ελλάδα μας χρειάζεται κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα
2
loading

«Το κοινωνικό κεκτημένο ισχύει για όλους», «η Ελλάδα μας χρειάζεται, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα επίσης», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στη συνεδρίαση των κοινωνικών εταίρων και ευρωπαϊκών συνδικάτων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο κ. Γιούνκερ κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η Επιτροπή του έχει ξεκινήσει μια διαδικασία συλλογισμού επί του πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων. «Πάντα ήμουν υπέρ αυτού, θέλω να το επιτύχω κατά τη διάρκεια της θητείας μου», τόνισε, για να προσθέτει πως αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς και τους δύο εταίρους, τα σωματεία και τους εργοδότες.

«Έχουμε μερικές φορές προβλήματα στις σχέσεις μας με κράτη-μέλη. Ένα από τα μεγάλα προβλήματά μας είναι με τους Έλληνες συναδέλφους και φίλους», είπε, για να σημειώσει ότι η νομοθεσία για την απεργία είναι εθνική αρμοδιότητα, όχι του ΔΝΤ, όχι της ΕΕ και πως «δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την Ελληνική νομοθεσία, όταν πρόκειται για τις απεργίες».

Ο κ. Γιούνκερ, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «το κοινωνικό κεκτημένο ισχύει για όλους», ότι υπ' αυτή την έννοια ο ίδιος συνηγορεί υπέρ μιας πολιτικής μη παράλογης, και πως «η Ελλάδα μας χρειάζεται, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα επίσης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΤΡΟκτΙΚΑ

    Μας χρειάζεται για τα δανεικά και την χρειαζόμαστε για τούς τόκους.

    1. avatar Gore

      Μπα , μας χρειάζεται για PARKING .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει