«Θέλουμε να ευχηθούμε όποτε κλείσει η αξιολόγηση, να κλείσει με το μικρότερο κοινωνικό κόστος και να μην είναι μία αξιολόγηση-επίδεσμος, που θα κλείσει βιαστικά και λαχανιασμένα και δεν θα κατορθώσει να πετύχει το βασικό στοίχημα που είναι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στη χώρα. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι βασικό προαπαιτούμενο για να γίνουν επενδύσεις».

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρίσταται ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ και επεσήμανε ότι δεν προχωρούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων.

Ακόμη, σημείωσε ότι χρειάζεται νέα προσέγγιση για την ενίσχυση των εξαγωγών, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, είπε ότι η Ελλάδα έχει σχεδόν παγκόσμιο ρεκόρ και ενώ ψηφίστηκε ο «νόμος Σταθάκη», αυτός έχει… «μπει στο ψυγείο» και τώρα πάλι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται έναν καινούργιο νόμο. «Χρειάζεται να θεσπιστεί πλαίσιο κινήτρων και κυρώσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.