Στο προσκήνιο του διεθνούς Τύπου βρίσκεται για μία ακόμα ημέρα η Ελλάδα και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό, την ανάκληση του δημοψηφίσματος αλλά και τη μετωπική σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου, τόσο με την κοινοβουλευτική του ομάδα όσο και με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο Γ. Παπανδρέου ανακάλεσε την απόφασή του για διενέργεια δημοψηφίσματος και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβέρνησή του, παρά το ότι μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης, φαίνεται πως πλέον δεν διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική» αναφέρει σε άρθρο του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα το πρακτορείο Reuters, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσποιούμενη αυτοπεποίθηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πληροφορίες, αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει «ναι» σε κυβέρνηση συνασπισμού, με τον όρο να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή σχετική ψηφοφορία στη Βουλή οι βουλευτές του».

«Στη θέση του παραμένει ο πρωθυπουργός, παρά τις φήμες για παραίτησή του εντός της ημέρας» αναφέρεται σε άρθρο που φιλοξενείται στους New York Times, με τίτλο:«Το δημοψήφισμα ακυρώνεται»

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να επικαλεστεί το δημοψήφισμα επειδή δεν υπήρχε ίχνος συνέναισης από την αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρεται σε άρθρο του BBC, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «το σενάριο του δημοψηφίσματος φαίνεται να ξεθωριάζει, μετά την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβση της 26ης Οκτωβρίου».

Πηγή: 24h.gr