Για εθνοκτόνα σχέδια σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος με εντολή Βρυξελλών κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία που έχει στηθεί κατά της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι με φωνασκίες και απειλές για λιντσαρίσματα, η Χρυσή Αυγή θα πάψει να βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό.

Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται δίπλα στους αγρότες και στις κινητοποιήσεις τους, μίλησε για μέτρα που εξοντώνουν τους αγρότες και συμπεριλαμβάνονταν στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

«Και ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά μίλησαν για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα. Ούτε λέξη όμως δεν είπαν για τις βασικές αιτίες που κατάντησαν τον αγροτικό κόσμο στη σημερινή κατάσταση και για τα οποία είχαν μερίδιο ευθύνης. Ξέχασαν να αναφέρουν ότι όλα αυτά ήταν προαπαιτούμενα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν όλοι μαζί. Τα μέτρα οδηγούν τους αγρότες, που είναι η ψυχή του έθνους, στην εξαφάνιση. Θέλετε να τους εξοντώσετε σαν πιστά υποκινούμενα όργανα της παγκοσμιοποίησης. Εμείς της Χρυσής Αυγής, που είμαστε οι μόνοι εθνικιστές, θα τους υπερασπιστούμε. Η εθνική παραγωγή σημαίνει για εμάς εθνική ανεξαρτησία…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος πρότεινε, ανάμεσα στα άλλα, διαγραφή των χρεών των Ελλήνων αγροτών, μείωση του ΦΠΑ και άμεση σύνδεση της παραγωγής με την κατανάλωση, ενώ έκανε λόγο για καρτέλ τροφίμων.

«Η χώρα θα πέσει στα βράχια. Μέγας θεός το ευρώ, προς χάριν του οποίου να θυσιάσουμε τα πάντα. Αλλά η Χρυσή Αυγή, ανάμεσα σε ευρώ και Ελλάδα, λέει Ελλάδα. Από τα επτά χρόνια δυστυχίας της χώρας, τα δύο ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή θα είναι δίπλα στους αγρότες, γιατί είναι η τελευταία γραμμή άμυνας ενάντια στα αντεθνικά σχέδια», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε:

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδειξε ανθρωπισμό, ενώ τόνισε ότι κανένας οικονομικός έλεγχος, ούτε παρέμβαση από την δικαιοσύνη δεν έγινε για την λειτουργία των ΜΚΟ, κάτι, όπως είπε, που παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός.

Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ζήτημα, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο να στηρίξει τις προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου, κ. Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε και ότι οδηγεί σε διάλυση την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι νομίζει, πως με τις μεταγραφές βουλευτών θα γίνει τρίτο κόμμα και πρόσθεσε ότι κάποιοι προσπαθούν, μέσα στην κατρακύλα τους, να δημιουργήσουν μια άλλη κατάσταση, ώστε το κόμμα του να μην γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η κάλπη, όπως είπε, θα τους διαψεύσει.