Έρχονται απολύσεις στα Υπουργεία

Η εγκύκλιος Ρέππα δείχνει την έξοδο σε χιλιάδες εργαζόμενους


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:37
26/10/2011
Έρχονται απολύσεις στα Υπουργεία
23
loading

Aρον άρον θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση τους σχεδιασμούς της για μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων υπουργείων, γενικών γραμματειών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Οι περικοπές στις μονάδες του στενού δημόσιου τομέα θα αφήσουν, ουσιαστικά, χωρίς αντικείμενο μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, που κατέχουν θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Αυτοί όχι μόνο θα υποβιβαστούν, αλλά θα χάσουν μεγάλο μέρος των απολαβών τους, βάσει του νέου μισθολογίου. Παράλληλα, το κύμα των περικοπών θα φέρει προ των πυλών τη νέα φουρνιά των εφέδρων για το 2012, ενώ αναμένεται ότι θα ανοίξει την κερκόπορτα των απολύσεων από μία «δεξαμενή» 400.000 εργαζομένων, αφού, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον οι θέσεις αυτές υπάρχουν».

Υπό τις ευλογίες της τρόικας, που ζητάει επιτακτικά από την πρώτη στιγμή δραστικό «τσεκούρεμα» στο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, επεξεργάζεται εγκύκλιο, που θα αποσταλεί προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων, ζητώντας να καταρτίσουν άμεσα σχέδια νομοθετικών διατάξεων. Με αυτά, θα τροποποιούν τους οργανισμούς τους, περιορίζοντας τις οργανικές τους μονάδες και μεταθέτοντας τη συνολική αναδιοργάνωση των υπουργείων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είχε προηγηθεί, στις 15 Σεπτεμβρίου, επιστολή του κ. Ρέππα προς τους συναδέλφους του, η οποία άνοιγε, ουσιαστικά, τον «ασκό του Αιόλου» για τον περιορισμό του Δημοσίου.

Η κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων, δηλαδή γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και αυτοτελών γραφείων σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, που κατέχουν σήμερα θέσεις ευθύνης (δηλαδή γενικοί διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες), θα υποβιβαστεί.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου, που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, πρώτο βήμα για να επιτευχθεί ο περιορισμός των διοικητικών δομών θα είναι η κατάργηση των υπηρεσιακών μονάδων, που πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης, επειδή «είτε ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και δεν έχουν πια αντικείμενο είτε είναι σε πλήρη αδράνεια είτε υπολειτουργούν». Ως παράδειγμα, δίνεται η κατάργηση των τμημάτων δαχτυλογράφησης «σε όλες τις υπηρεσίες που η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι διαδεδομένη και οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν Η/Υ για την επεξεργασία και κατάρτιση των εγγράφων της αρμοδιότητάς τους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar vasilis

  ακομα αυτες οι απολυσεις στο δημοσιο . ολο καθυστερηση ειναι .
  μυριζουν εκλογες ???

 2. avatar Anna Toli

  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 3. avatar Lykeio Dortmund

  ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ [..] ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

 4. avatar el

  το τέλος του καντάφι το είδανε? ε, κάπως έτσι να το φαντάζονται

 5. avatar antonis138

  θα σας εξαφανισομεν!! που έλεγε και ο μαυρογιαλούρος!

 6. avatar kappadokas

  Αυτός πότε θα απολυθεί?

 7. avatar pp

  Δεν υπάρχει σχεδιασμός και φυσικά κανένα μέτρο για την επιβίωση ανθρώπων δεν θα παρθεί. Δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας αλλά ως φαίνεται ούτε και κράτος δικαίου. Το πώς θα επιβιώσει μια ομάδα ποσώς ενδιαφέρει τους κυβερνώντες. Το θέμα τους είναι να σώσουν τις τράπεζες.
  Και μέσα στην αναμπουμπούλα, ο λύκος που λέγεται ευρωπαική ένωση χαίρεται ! για την πλήρη ανικανότητα των διοικούντων [σε πολλά επίπεδα] αυτής της χώρας, πλήττεται και πάλι ο λαός. Και επειδή οι ξένοι είδαν ότι τον δημόσιο τομέα δύσκολα θα τον ακουμπήσουν αφού τον προστατεύουν σαν τα μάτια τους οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων για ψηφοθηρικούς λόγους, στράφηκαν με μανία σε άλλες κοινωνικές ομάδες : συνταξιούχους, πολύτεκνους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, μικρο-επαγγελματίες. Ως πότε?
  Κανείς να μην διωχθεί, αν αυτό είναι λύση. Όμως είναι λύση? Γιατί δεν μας λένε 10 λύσεις να έχουμε να διαλέξουμε? Γιατί μας εγκλώβισαν εκεί που ήθελαν κα ιτους λέμε και φχαριστώ ?

 8. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Βεβαίως και έτσι πρέπει να γίνει. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνουν αυτοί που φεύγουν? Πως θα επιβιώσουν? Τι μέτρα έχετε πάρει και τι σχεδιασμό έχετε γι αυτό?

 9. avatar Γκιοζης Καρας

  Εαν το εννουνε τοτε οι απολυσεις θα πρεπει να αρχισουν
  απο τους υπουργους για ανικανοτητα.
  Ποιος ο λογος να τους πληρωνουμε και αυτοι να μην κανουν τιποτα!!

 10. avatar pp

  Πάλι \"άρον άρον\" και \"δραστικά\" ???? Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από τον Γενάρη !!!!!!! Τέλειωσε κι ο Οκτώβριος κι ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Λες κι έχουμε βαλθεί ν\' αποδείξουμε την ανικανότητά μας στους εταίρους. Τα βλέπουν αυτά και γίνονται περισσότερο έξαλλοι και ζητούν να πιουν το αίμα σε όλον τον ελληνικό λαό ! Είναι δυνατόν για 40.000 ψήφους, που φοβήθηκε η κυβέρνηση μη χάσει, να υποδουλώνεται ένα έθνος? Ας καταρτίσουν επιτέλους αυτές τις περιβόητες λίστες, να σταματήσει η ομηρία μας ! Πόσο καιρό ακόμη θα τους πάρει \"η κατάργηση των υπηρεσιακών μονάδων, που πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης, επειδή είτε ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και δεν έχουν πια αντικείμενο είτε είναι σε πλήρη αδράνεια είτε υπολειτουργούν» ?????

  1. avatar Stilitis

   Δεν κατάλαβες καλά... Η μείωση των οργανικών θέσεων κατά 30% αφορά όλα τα υπουργεία και όλους τους εποπτευόμενους φορείς/πρόσωπά τους... Ας πάνε π.χ. και στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ να διώξουν το 30% του προσωπικού, το οποίο ήδη έχασε 1500 άτομα από συνταξιοδοτήσεις και ήδη δουλεύει σε καθεστώς πανικού (και ο χρόνος αναμονής για σύνταξη αυξάνει).

   1. avatar pp

    Η μείωση οργανικών θέσεων θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Αυτό το έχουμε καταλάβει, το έχουμε δει, το έχουμε ζήσει όλοι μας. Το ότι υπάρχουν αντι-παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι το έχουμε βιώσει και το ξέραμε και δυστυχώς το έχει μάθει κι ο κόσμος όλος τώρα πια. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ όμως των διοικούντων τους δημοσίους υπαλλήλους, έχει ξεπεράσει και τα πιο τρελλά σενάρια !!! Γιατί αν δεν ήταν ανίκανοι θα είχαν προχωρήσει σε ΑΝΑΔΙΆΡΘΩΣΗ κι όχι σε εξόντωση του κλάδου ! Θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει το προσωπικό εκεί που χρειάζεται κι όχι εκεί που .....βαράει... εκεί που πρέπει να υπάρχει για να εξυπηρετείται ο πολίτης-εργοδότης τους. Αντί αυτού, άφησαν τα ύδατα λιμνάζοντα .... και νομίζουν ότι αυτό θα διαφύγει από τους \"επιτηρητές\" που οι ίδιοι κάλεσαν ! Φυσικά λοιπόν θα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα δουλεύουν χειρότερα κι από σκλάβοι, κ ι εμείς πάλι δεν θα μπορούμε να εξυπηρετηθούμε ! Αλλά την ανικανότητα όλων, ΟΛΩΝ!, τη λουζόμαστε ήδη ! Δεν πρέπει να σταματήσει αυτό?

 11. avatar Κωστας Μ.

  Γεγονος ειναι οτι το κρατος εχει χρεωκοπησει , επομενως οπως μια εταιρεια οταν πεφτει εξω αρχιζει να απολυει ετσι και το κρατος θα αναγκαστει να απολυσει .Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν θεσεις στον ιδιωτικο τομεα τον οποιο φροντισε το κρατος να τον καταστρεψει με τις φοροεπιδρομες...
  Καληνυχτα σας...

  1. avatar pp

   Το κράτος, όπως πολύ σωστά έθεσες, φρόντισε πρώτο και καλύτερο να \"εισπράξει\". Περαιώσεις, φπα, φόρους, έκτακτους φόρους, κι άλλους έκτακτους φόρους. Κι έτσι έκλεισαν οι - στενές ομολογουμένως - πόρτες του ιδιωτικού τομέα. Πάπαλα. Οριστικά και αμετάκλητα. Χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, το ίδιο κράτος εξαφανίζει αυτούς που το συντηρούν. Και, μη έχοντας άλλους, τώρα στρέφεται [επιτέλους!] στους δικούς του υπαλλήλους. Που όμως, όσοι και εάν \"φαγωθούν\", δυστυχώς δεν θα επιφέρουν λύσεις. Μερικές φορές μου φαίνεται ότι τους απολύει γιατί σου λέει άμα πτωχεύσω να μην έχω να τους πληρώνω. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

 12. avatar nordop

  Τωρα που χρεωκοπισαμε? Νωρις το θυμηθηκες ρε @@.

 13. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

  XD ΚΑΙ Aimilios ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ?ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ?ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ!ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

  1. avatar Stilitis

   Άστους... Θα καταλάβουν το λάθος τους όταν χρειαστεί να πάνε σε μια υπηρεσία και δεν θα βρίσκουν ψυχή να ρωτήσουν.Όταν θα κάνουν αίτηση για σύνταξη και θα περιμένουν 3 και 4 χρόνια... Όσον αφορά για τους \"μικρομεσαίους επιχειρηματίες\", η πλειοψηφία αυτών ζει με τα λεφτά των δημοσίων υπαλλήλων. Το αν οι δημ. υπάλληλοι αξίζουν ή δεν αξίζουν να τα παίρνουν είναι μεγάλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι το δηλητήριο που χύνεται τα τελευταία 2 χρόνια, θα γυρίσει μπούμεραγκ.

   1. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

    ΠΕΣ ΤΑ \"ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ\",ΕΥΓΕ!

   2. avatar aris

    οι υπηρεσιες οπως ειναι δεν χρειαζονται! Ενα ειναι σιγουρο το δημοσιο κρατος κατερευσε!!!!

 14. avatar XD

  ΝΟΜΟΙ,ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ,ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ,ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΕΠΙ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ,ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,...............................ΟΥΦ ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

 15. avatar Aimilios

  αλλο ενα μεγαλο πληγμα στα κεφενεια..αν αυτοι οι υπαλληλοι κοψουν τον καθημερινο 6ωρο καφε τους στα διπλανα καφενεια, πολλες επιχειρησεις θα κλεισουν
  Ως ποτε πια αυτη η αντιλαικη πολιτικη εναντια στους μικρομεσαιους επιχειρηματιες;;;;

  1. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

   ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 16. avatar aris

  Φιλε Παυλο χρειαζομαστε πολλες απολυσεις!! Αυτη ειναι η αληθεια δυστυχως. Δεν εχει μελλον αυτο το κρατικοδιαιτο κρατος, δεν προχωρα!! Τελειωσε! Μην κοπτεσαι για τους ιδιωτικους υπαλληλους αυτοι ειναι μαθημενοι, 30 χρονια αυτοι τραβουν την αμαξα ,και συνεχειζουν, και κανεις δεν μιλαγε, τωρα ολοι κοπτονται. Τις συντεχνειουλες του βολεμενου δημοσιου να κλαις!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει