«Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για 15 πρώην στελέχη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Επισημαίνει επίσης ότι εμπλοκή του ονόματος του έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή του στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων και υπογραμμίζει:

«Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του ΔΣ και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμίνη, η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε των πεπραγμένων του «9,84», για το χρονικό διάστημα 2001- 2010, δηλαδή για τις δημαρχίες Δ. Αβραμόπουλου, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη. Εγώ συμμετείχα στο ΔΣ του «9,84» για μικρό διάστημα επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη». Σημειωτέον ότι το ΔΣ του «9,84» αντικατοπτρίζει τον συσχετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η υπόθεση σε ό,τι με αφορά, σχετίζεται με την ανάληψη από τον «9,84» του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων τα Χριστούγεννα του 2008 και του εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του «9,84», που σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν περιλαμβάνονται στις τυπικές αρμοδιότητες του σταθμού.

Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος. Η εμπλοκή του ονόματος μου έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή μου στο ΔΣ. Το γεγονός ότι είμαι βουλευτής διαχωρίζει την υπόθεση μου από τα υπόλοιπα 15 άτομα που αναφέρονται στην ίδια υπόθεση. Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του ΔΣ και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος.